Сесія районної ради 27.03.15

Сесія

27 березня 2015 року в приміщенні актового залу районної ради відбулася чергова сесія Сторожинецької районної ради.

Розпочалася сесія з вручення подяк воїнам, що повернулися з зони АТО. З теплими словами до них звернулися голова районної ради, голова адміністрації. Всім бійцям був вручений державний прапор, як символ мужності, сили та незламності українського духу. Під час вручення грамот всі присутні аплодували стоячи, а потім воїнів запросили до групового фото.

Воїни з АТО

На порядку денному було 26 питань, які стосувалися різних аспектів життя району. Більшість присутніх уважно слухали, а депутати відповідально ставилися до голосувань.

На сесії було озвучено багато депутатських запитів, що стосувалися стану доріг до різних організацій, яким ці дороги підпорядковані.

Районною радою було прийняте звернення до всіх структур (як депутатський запит), особливо до монопольних, таких як “Чернівцігаз” і “Сторожинецький РЕМ” про якість необхідність неухильно дотримуватися Закону України про звернення громадян, і про обслуговування споживачів – не реагування, або неналежне реагування на звернення громадян.

Під час розгляду питання про річний звіт голови районної ради, Катерина Георгіївна зазначила, що рік був надзвичайно складний, але вона спрямовувала всі свої зусилля, досвід та вміння на те, щоб не зрадити ідеалам Революції гідності, не зрадити побратимів та не зрадити всі мрії, які виношувалися під час Майдану, не зганьбити честь воїнів та героїв Небесної сотні, які віддали своє життя за мрію жити в кращій країні. А оцінку їхнім діям вже зовсім скоро люди зможуть дати на виборах. Голова районної ради подякувала виконавчому апарату райради та адміністрації за злагоджену і ефективну роботу.

Загалом всі виступи були емоційними і викликали жваву дискусію в сесійній залі майже по всім питанням.

Також було піднято питання про функціонування молокозаводу, стан моста на вул. Клинівській та про будівництво дитячого садочку на території бувшої військової частини.

Переживання і схвильованість депутатів районної ради сконцентрувалися на питанні затвердження структури та чисельності виконавчого апарату районної ради і відділу з питань матеріально-технічного забезпечення та обслуговування адміністративної будівлі районної ради. Доповідачем була Гуцуляк К.Г.

В декількох словах можна сказати, що голова районної ради має право винести на розгляд депутатів райради нову структуру виконавчого апарату. Катерина Георгіївна запропонувала скоротити три вакантні посади в районній раді, а також реорганізувати та оптимізувати структуру апарату райради.

Підрахувати голоси вдалося з третьої спроби, коли було запропоновано поіменне голосування. 5 депутатів голосували проти реорганізації.

Виступ Катерини Георгіївни з її дозволу розміщуємо нижче:

В роботі сесії також взяв участь голова учнівської ради Гатеж Вадим. Після розгляду всіх питань йому було надано слово. Вадим зазначив, що наразі на сесії вирішуються питання з життя району, які будуть впливати і на добробут майбутніх поколінь.

В роботі сесії районної ради взяли участь керівники органів місцевого самоврядування.

Загалом, хотілося би викласти всю стенограму засідання, але наразі немає такої технічної можливості.

Категорія: Економіка Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ