Сторожинецький лісгосп реалізував 20,5 тис. кубометрів дров

Дрова на зиму

Майже 20,5 тисяч кубометрів дров паливних. Саме стільки від початку 2015 року придбали жителі Сторожинеччини у державного підприємства “Сторожинецьке лісове господарство”. У лісгоспі ажіотажу за дровами не спостерігають. Забезпечити твердим паливом встигають усіх бажаючих.  У першу чергу подбали його постачання у заклади соціальної сфери. А це –  дитячі садочки, школи, лікарні. Понад 1000 кубометрів на пільговій основі отримали учасники Антитерористичної операції та їх сім’ї.

“Лісгосп реалізовує дрова паливні переважно з таких деревних порід як бук та граб. Вони найкраще підходять для обігріву приміщень. Довжина колод – до одного метра, адже короткомір зручніше транспортувати, – розповідає заступник директора з питань комерції ДП “Сторожинецький лісгосп” Олександр Красовський.

Традиційно для однієї господи запасають на зиму близько 5 кубометрів дров. Хто ще не встиг подбати про паливо для господарства, може зробити це і зараз. Візит у контору лісгоспу і заява про придбання – перше, що для цього треба. Далі –  оплатити вартість продукції у касі підприємства і з документами вже звертатись у лісництво. У найближчому до замовника лісництві на основі квитанції про оплату і наряду на відпуск відвантажать лісопродукцію.

“Якщо на складі лежать дрова, надворі тримається сприятлива, суха погода і є транспорт, виписану продукцію можна відвезти до будинку у найкоротші терміни. Ми намагаємось виконувати замовлення вчасно, за мірою надходжень” – додає Олександр Красовський.

Дрова видаються з верхнього складу, тобто прямо в лісі. Лісгосп продукцію навантажує, однак транспортні послуги не надає. Шукати вантажівку і оплачувати доставку треба окремо.

“Ми поставили перед усіма нашими лісогосподарськими підприємствами завдання вчасно та у належному обсязі забезпечувати потреби населення у дровах паливних. У першу чергу тверде паливо отримали пільговики (зокрема, і учасники АТО) та об’єкти соцсфери” – підкреслив перший заступник начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Череватий.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ