Чеки за підакцизні товари

Чеки

До уваги громадян району!

Державна податкова інспекція у Сторожинецькому  районі інформує, що з 1 січня 2015 року згідно з прийняттям Верховною Радою України Закону України 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» запроваджено акцизний податок з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів, який сплачується до місцевого бюджету.

Платниками вказаного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування такі підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, а також нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне.

При розрахунках за вищевказані товари, Вам повинні видати чек!

Невидача чека призводить до збагачення суб»єктів господарювання (власників торгових точок) та недоотримання коштів до місцевих бюджетів тих сільських, міської чи селищної ради, на території яких знаходяться торгові  точки.

Отже, у разі невидачі Вам за придбані підакцизні товари торгового чеку, просимо повідомляти в ДПІ у Сторожинецькому районі, м. Сторожинець, вул. Лопуляка, 8, або за тел. 2-11-55, 2-17-09, 2-15-39, 2-51-09, 2-26-75.

Також, доводимо до відома, що платники  єдиного податку третьої групи, які реалізують пиво, повинні  сплачувати  акцизний  податок  в розмірі 5 % з 01 січня 2015 року, незважаючи на  те, що ліцензії вони  зобов‘язані  мати  лише з 01 липня 2015 року.

Джерело: ДПІ у Сторожинецькому районі

Категорія: Важливо Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ