Мешканці будинку обурювалися щодо реклами на фасаді

1

Декілька днів тому на фасаді одного з будинків по вул. Чернівецькій було встановлено новий бігборд одієї з компаній, яка надає послуги доступу до мережі Інтернет.

Але таке “покращення” зовнішнього вигляду будівлі не сподобалося його мешканцям.

2

Люди обурювалися тим, що у них ніхто не спитав дозволу, оскільки, з їх слів, всі квартири в будинку приватизовані та він не знаходиться на балансі ні в ЖКГ, ні в міській раді. Ще жильці крайньої квартири, на стіні якої якраз і прикріпили конструкцію, запевняли, що саме через роботи перфоратором у них в квартирі потріскала штукатурка.

Будинок далеко не новий. В під’їзді є викарбувана в підлозі монограма та дата “1930”, тобто можна припустити, що будівлі як мінімум 86 років.

3

З жителями зустрівся представник компанії, яка розмістила там свою рекламу. Він подивився на пошкодження стіни всередині однієї з квартир та розповів, що звернувся з проханням розмістити бігборд до міської ради і його ніхто не повідомляв про те, що необхідно буде отримувати погодження з жителями.

Мерія заключила з компанією договір про розміщення зовнішньої реклами, компанія в свою чергу сплатила мерії рентну плату.

4

Дійсно, на засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 12 травня 2016 року, серед інших питань розглядалося й питання розміщення зовнішньої реклами.

Виконком тоді дав дозвіл і ніхто не висловлював думки про те, що необхідно буде погоджувати розміщення бігборду на стіні будинку з його жителями.

Після довгого та емоційного обговорення, до якого долучилися також секретар міської ради та один з депутатів, жителі вирішили підписати погодження на розміщення банеру з компанією, а від мерії, оскільки їй вже були сплачені кошти, вимагати ремонту фасаду будівлі.

В мерії повідомили, що у них були всі правові підстави розміщувати зовнішню рекламу саме таким чином без погодження жильців будинку, але це питання все одно буде винесене на наступне засідання виконавчого комітету для того, щоб роз’яснити жителям всі нюанси.

Категорія: Важливо Події Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ