Вечір пам’яті жертв Голодоморів “Не згасне пам’яті свіча”

1

В історії України є сторінки, де на темному папері похмурими літерами вписано жахливі дати. Традиційно в четверту суботу листопада вшановують пам’ять жертв  Голодоморів.  У ці холодні, майже зимові дні ми з болем у серці підносимо слова молитви до Всевишнього за душі невинно знищених українців.

2

Учні Сторожинецької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 під керівництвом педагога-організатора Шубран О.М. та ЗДВР Карамишевої О.І. підготували вечір пам’яті жертв Голодоморів під назвою “Не згасне пам’яті свіча”.

Старшокласниці ознайомили присутніх із історичними подіями того часу та соціально-економічним становищем селян, розповіли про ті факти, які ще донедавна не можна було оприлюднювати. Лише зараз, за часів Незалежної України, ми можемо без остраху говорити про планове винищення українського селянства.

3

До сліз вразила присутніх міні-вистава про насильний збір серед селян продуктів харчування, а юні актори намагалися передати всі переживання, що сповнювали їх серця.

4

Учениці 7-Б класу підготували символічне покладання свічок пам’яті до меморіалу під музику Оксани Білозір “Свіча…”

Варто додати, що чимало учнів взяли участь у загальнонаціональній хвилині мовчання 26.11 та поділилися фотографіями із запаленими свічками.

Джерело: педагог-організатор Шубран О.М.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ