Семінар “Розвиток творчих здібностей дітей”

 

“Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, фантазії і творчості”
В. Сухомлинський

Днями в Сторожинецькій районній бібліотеці для дітей відбувся черговий семінар бібліотек району на тему “Розвиток творчих здібностей дітей в умовах бібліотеки”.

В роботі семінару взяли участь директор ЦДЮТ Корчинська І.О., заступник директора ЧОНБ ім. Івасюка Довгань М.М., з професійними консультаціями виступили директор Сторожинецької ЦБС Лугина І.Г., заступник директора по роботі з дітьми Маніліч В.Т.

Програма семінару включила творчий калейдоскоп “Дивовижні перлини дитячих фантазій”, який підготували працівники дитячої бібліотеки.

Василь Сухомлинський писав: “Дитина за своєю природою допитливий дослідник, відкривач світу. Так нехай перед ним відкривається чудовий світ в живих фарбах яскравих і трепетних звуках, у казці і грі, у власній творчості, у прагненні робити добро людям. Через казку, фантазію, гру, через неповторну дитячу творчість – вірна дорога”.

Година поробок “Зроби сам”.

Для наймолодших читачів у дитячій бібліотеці створено клуб “Чомучки”, де діти проявляють свою творчу фантазію.

Найкращі читачі, переможці Всеукраїнського конкурсу “Найкращий читач України”, активні учасники масових заходів бібліотеки Лепко Світалана та Біндяк Дана продекламували вірші.

На думку В. Сухомлинського кожна дитина є художником, а отже популяризація творчості художників-ілюстраторів серед читачів стимулює власну дитячу творчість.

Роботи юних талантів художньої школи: Влонга Владислава, Талаха Михайла та Кольберта Василя.

Актуальним на сьогоднішній день є проведення в стінах бібліотеки майстер-класів. Саме вони найчастіше бувають вогнищами розвитку своїх здібностей і талантів.

Діти із задоволенням засвоюють розповіді про техніки рукоділля, ази оригамі, виготовлення іграшок саморобок, листівок, сюрпризів, виробів з паперу, з бісеру, вишиті вироби набивною або килимковою технікою тощо. Діти отримують певні навички під керівництвом людини, яка знає, вміє і зможе навчити своєму ремеслу.

Гуртківці ЦДЮТ (керівник Шейчук О.Г., Андронник В.Л.), продемонстрували свої творчі роботи та провели майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва.

Герої наших улюблених книг завжди поруч з нами. Вони дуже різні – розумні, хоробрі і сміливі. Вони завжди ведуть нас за собою і так буде повсякчас: дорослими станете, а з вами завжди залишаться ваші друзі – герої улюблених книг.

До заходу були залучені читачі-учні Сторожинецької ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник дитячого читання Балінова В.Д.), які провели подорож в захоплюючий світ книги “Мистецтво бути людиною”.

Джерело: заступник директора ЦБС по роботі з читачами дітьми В.Т. Маніліч

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ