Пенсійний фонд: надбавки непрацюючим пенсіонерам, пенсії за вислугою років, помилки у звітах

Пенсійний фонд

У випадку, якщо особа, яка звертається за пенсією, має на своєму утриманні неповнолітніх дітей, то їй до пенсії встановлюється відповідна надбавка. Умови встановлення такої надбавки визначені постановою Кабінету Міністрів України “Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян” від 16.07.2008 № 654. Вказаним нормативно-правовим актом, зокрема, передбачена виплата непрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні дітей до 18 років, надбавки до пенсії у розмірі 150 гривень на кожну дитину.

Особа набуває права на встановлення такої надбавки за умов припинення роботи або зняття з реєстрації як фізичної особи-підприємця та перебування на утриманні дитини віком до 18 років.

Для нарахування такої надбавки непрацюючий пенсіонер має надати свідоцтва про народження дітей; довідки з органів праці та соціального захисту населення з приводу того, що жоден з батьків не отримує соціальної допомоги на кожного з дітей; довідки, що засвідчують факт перебування на утриманні непрацездатних членів сім’ї, зокрема, це можуть бути довідки житлово-експлуатаційних або інших організацій з місця проживання (реєстрації), або довідки органів місцевого самоврядування, або довідки про спільне проживання разом з дітьми за однією адресою.

Нагадуємо військовим пенсіонерам!

Відповідно до ст.60 «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» пенсіонери зобов’язані повідомляти органам Пенсійного фонду про зміну умов, що впливають на виплату пенсії, а саме: про зміну місця проживання, про працевлаштування (в тому числі, зайняття підприємницькою діяльністю) чи звільнення з роботи, виїзд за кордон на постійне місце проживання.

В разі невиконання цих вимог і одержання у зв’язку з цим зайвих сум пенсії, пенсіонери повинні відшкодовувати надміру отримані кошти.

Отже, непрацюючі пенсіонери, які отримують надбавку до пенсії на непрацездатних членів сім’ї, або пенсії яких підлягають індексації, мають пам’ятати про дане зобов’язання задля уникнення переплати пенсії, оскільки, у разі працевлаштування право на дані виплати втрачається.

Шановні пенсіонери! Просимо більш відповідально ставитись до свого обов’язку повідомляти про обставини, що можуть вплинути на розмір пенсії. Адже, краще попередити безпідставне одержання Вами пенсійних виплат, ніж повертати суми переплат.

Зауважимо, що не виходячи з дому, оперативну та кваліфіковану відповідь на питання пенсійного забезпечення ви можете отримати за допомогою відеозв’язку voenpens.chernivtsy або зателефонувавши за телефонами контактного центру при управлінні 51-83-01, 0509876139.

Пенсійники Буковини навчають страхувальників як не робити помилок у звітах 

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області запровадили практику проведення постійно діючих семінарів для страхувальників.

Кожного останнього вівторка місяця фахівці управління інформаційних систем та електронних реєстрів проводять практичні навчання, надають роз’яснення та консультації з питань  правильного заповнення звітності, що надходить до Фонду, в розрізі застрахованих осіб.

Загалом у серпні 2017 року 157 страхувальників отримали кваліфіковані рекомендації та практичну допомогу з питань  правильного заповнення звітності, усунення допущених помилок.

Довідково: З метою проведення предметного, ефективного навчання та висвітлення саме тих питань, які дійсно цікавлять або турбують страхувальників, пропонуємо звертатися до відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів за номером телефону 52-74-23. Всі дзвінки обов’язково будуть враховані для формування навчальних груп за кількістю учасників та тематикою питань.

Шановні одержувачі пенсій за вислугу років!

Нагадуємо, що у разі працевлаштування на посаду, яка дає право на призначення пенсії за вислугу років, виплата такої пенсії припиняється. Просимо невідкладно повідомляти органи Пенсійного фонду України про працевлаштування задля уникнення пенсійних переплат та наступного повернення коштів.

До уваги пенсіонерів!

Для уникнення пенсійних переплат та наступного повернення отриманих коштів просимо своєчасно повідомляти органи Пенсійного фонду про прийом на роботу (реєстрацію підприємницької діяльності), звільнення з роботи (припинення підприємницької діяльності), зміни в складі сім’ї, зміну місця проживання, виїзд за кордон на постійне місце проживання та інші обставини, що можуть вплинути на пенсійне забезпечення.

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ