Команда Сторожинецького ЦДЮТ взяла І місце у “Буковинських екстремальних іграх”

Екстремальні ігри

Нещодавно на території парку ім. Т.Г. Шевченка в Чернівцях Федерацією спортивного туризму України в Чернівецькій області були проведені ХVІ Відкриті змагання зі спортивного туризму «Буковинські екстремальні ігри».

У змаганнях прийняли участь команди з Новоселицького, Глибоцького, Вижницького, Сторожинецького районів. Місто Чернівці було представлено спортсменами з ЧНУ, КНТУ та ОЦТКЕУМ.

Для участі у Буковинських екстремальних іграх від Сторожинецького району прибули дві команди у складі досвідчених і кваліфікованих керівників гуртків та їх вихованців, а саме: Гаврилюк С.М., Побежан Д.О., Мангер В.Г., Демик К., Лукій А., які в командному складі за 3 години контрольного часу виконали різноманітні завдання на 21 контрольному етапі.

Загальний масовий старт усіх учасників у співвідношенні до тактичного планування проходження даної комплексної дистанції розкидав спортсменів по всій території парку.

Учасники розводили багаття, долали заболочені ділянки, рухаючись по жердинах, в’язали вузли, визначали контрольні пункти на місцевості за географічними координатами, здавали тести з долікарської допомоги та залік з топографії. А ще, проявляли неабияку фізичну витривалість і туристську майстерність, долали траверс скельної ділянки, підйом по крутопохилій переправі вверх, переходячи колоду, переправляючись по навісній переправі, транспортували умовно потерпілого і відповідали на питання квест-конкурсу.

Кожен етап, у залежності від його складності, мав бальну оцінку. Команди, котрі правильно склали тактику проходження дистанції, мали можливість набрати якомога більшу суму балів.

У результаті змагань і вдалого тактичного планування команда Сторожинецького ЦДЮТ здобула почесне І місце, ІІ місце – отримала команда Новоселицького РЦТКСЕУМ, ІІІ місце – за туристами з Глибоцького ЦТКСЕУМ. Всі призери були нагородженні грамотами ФСТУ в Ченівецькій області, а переможці ще й грошовою винагородою в сумі 800 гривень.

Перемога команди Сторожинецького ЦДЮТ – це не заперечний доказ того, як майстерність та професіоналізм стають запорукою успіху!

Джерело: директор Сторожинецького ЦДЮТ І.О.Корчинська

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ