Лісова охорона Лаурського та Красноїльського лісництв Сторожинецького держлісгоспу затримала крадіїв лісу

Незаконна рубка

Державною лісовою охороною Лаурського та Красноїльського лісництв ДП «Сторожинецьке лісове господарство» 10 січня 2018 року виявлено незаконну рубку 11 дерев бука та клена-явора.

«Працівники лісової охорони по гарячих слідах встановили, що незаконна рубка скоєна мешканцями смт Красноїльськ», – інформує інженер з охорони та захисту лісу ДП «Сторожинецький ЛГ» Сергій Стасюк.

На місце події лісівники викликали оперативну групу Сторожинецького ВП ГУНП України в Чернівецькій області. Розпочато слідчі дії.

Спеціалісти Сторожинецького держлісгоспу обрахували збитки, завдані державі правопорушниками. Відповідно до складеного акту з розслідування інциденту, за 5 незаконно зрубаних дерев в експлуатаційних лісах Лаурського лісництва збитки становлять 31 тис 842 грн.

У Красноїльському лісництві правопорушники окрім 4 дерев лісфонду експлуатаційного значення зазіхнули на 2 дерева на території природозаповідного фонду зоологічного заказника «Зубровиця», що суттєво збільшує суму завданих збитків. Загальна сума збитків по Лаурському лісництву становить 48 тис 608 грн.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ