Що потрібно знати про перевірку водія на стан спʼяніння на місці зупинки

Перевірка на стан сп'яніння

Досить часто трапляється, коли працівники поліції вимагають від водія пройти обстеження на стан спʼяніння. Тим вірогідніше таке обстеження може бути запропоноване, якщо водій вступив в суперечку з працівником поліції.

Не треба панікувати, навіть якщо натякають Вам на можливість здійснити обстеження на стан спʼяніння у лікарні, а у Вас немає часу. Треба їхати, і здійснювати обстеження.  Разом з тим треба памʼятати наступне:

  • Огляд на стан сп’яніння здійснюється щодо водіїв, до яких у працівників поліції є підстави вважати, що вони керують автомобілем на підпитку: запах алкоголю, нечітка мова, тремтіння пальців, порушення координації рухів.
  • Огляд на стан спʼяніння може проводитись працівником поліції на місці зупинки автомобіля, з використанням технічних засобів, дозволених до застосування Міністерством охорони здоровʼя та Держспоживстандарту і які мають сертифікат відповідності та свідоцтво про повірку робочого.
  • Огляд на стан спʼяніння на місці зупинки здійснюється у присутності двох свідків. Поліцейські та інші зацікавлені особи не можуть бути такими свідками.

Станом алкогольного спʼяніння вважається показник, більше 0,2 проміле. У випадку, якщо водій не згідний з результатами такого обстеження, або відмовляється здійснювати його на місці зупинки, такого водія працівником поліції може бути направлено на огляд до закладу охорони здоровʼя. (Про особливості здійснення огляду на стан спʼяніння в лікарні в одній з наступних статей)

Звертаю особливу увагу водіїв – працівники поліції мають спеціальні знання та підготовку! Не думайте, що Ви зможете їх перехитрити! У випадку зупинки працівниками поліції, для зменшення можливих негативних наслідків, найкраще було б одразу зателефонувати своєму адвокату та проконсультуватись з ним з приводу вчинення будь-яких дій та з приводу написання будь-яких пояснень.

Консультацію надав адвокат Андрій Осокін

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ