На святкуванні Дня Соборності сцену в РБНК прикрасили мапою України без Криму

На сьогоднішніх урочистостях до Дня Соборності України на святково підготованій сцені у РБНК красувалося вельми специфічне зображення мапи України – на плакаті,  що мав би зобразити нашу державу єдиною та соборною, була відсутня одна частина – Крим.

Для тих, хто вже забув, в 2014 році Автономна Республіка Крим спочатку наповнилася “зеленими чоловічками”, а потім півострів був анексований Росією. Насильницька анексія не визнається нашою державою, Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ та ОБСЄ.

Якраз увага до таких деталей відрізняє справжніх патріотів від популістів. Таке враження, що “бити себе в груди” та декларувати любов до України просто стало модно і “необхідно” у всіх гілках влади.

Зі сцени звучали гучні слова про загиблих воїнів та Небесню Сотню, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої держави у війні на Сході України.

Тут, під мирним небом, ми допускаємо такі промахи? Важко сказати – це випадкова помилка художника, декоратора сцени, дирекції закладу чи спеціально продемонстрований присутнім у залі натяк? Адже найцікавіше, що за майже півторагодинне дійство, ніхто з тих, хто віщав зі сцени патріотичні речі та співав патріотичні пісні, не звернув увагу організаторів на таку помилку.

І дуже прикро, що саме на День Соборності, в день, коли український народ об’єднав всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу, на тлі ораторів і патетики висіла карта соборної України без її невід’ємної частини.

Чи хтось уже змирився з тим, та більше, хоче привчити нас до думки, що відняти територію України, хай навіть і на плакаті, – це нормально?

Вже можу порадити всім керівникам та очільникам заглянути до контурних карт за 7 клас та, тренуючи зорову пам’ять, назавжди закарбувати собі, як виглядають обриси соборної України:

У серпні 2017 року карту України без Криму розмістили на святковій сцені у Броварах перед святкуванням Дня Незалежності. Тоді силовики побачили у розміщенні такого плакату посягання на територіальну цілісність держави.

Іван Собот

Категорія: Важливо Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ