В районі обмежили обіг свиней та продукції свинарництва

В селі Молодія Глибоцького району було знищено більше 700 голів свиней

13 лютого в селі Молодія Глибоцького району було знищено велике поголів’я свиней у зв’язку з виявленням та підтвердженням там спалаху африканської чуми свиней.

В селі Молодія Глибоцького району було знищено більше 700 голів свиней

В зв’язку з цим Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Сторожинецькій районній державній адміністрації було прийнято рішення обмежити в районі обіг живих свиней, обіг сировини та готових харчових продуктів  свинини, концентрованих кормів, фуражного зерна а також інших кормів, які використовують для відгодівлі сільськогосподарських тварин  із неблагополучних по африканській чумі свиней областей та районів Чернівецької області без наявності супровідних  документів.

СГД всіх форм власності та власники приватних домогосподарств мусять проводити очищення, миття та  дезінфекцію транспортних засобів після та перед перевезенням свиней.

Заборонено без дозволу управління Держпродспоживслужби Сторожинецького району для СГД всіх форм власності та приватних осіб ввезення живих свиней на територію району з неблагополучних областей та районів області по АЧС.

Тваринний ринок у місті Сторожинець тимчасово припиняє свою роботу. З сьогодні, 17 лютого, з 4:00 по 9:00 по вул. О. Кобилянської та вул. Матросова в Сторожинці буде забезпечено роботу поліцейсько-ветеринарних постів.

Голови сільських, селищних та міської рад району повинні заборонити торгівлю продукцією свинарства в недозволених місцях та на не облаштованих ринках, де відсутній державний  ветеринарно-санітарний контроль.

Керівники мисливських організацій повинні взяти на облік всіх мисливців та працівників лісових господарств, провести з ними роз’яснювальну роботу стосовно захворювання диких свиней на АЧС, а також вжити заходів щодо унеможливлення браконьєрського відстрілу дикого кабана.

З метою забезпечення господарств всіх форм власності дезінфекційними, дератизаційними, дезінсекційними засобами активізувати роботу приватних підприємців в галузі ветеринарної медицини з реалізації оптової та роздрібної торгівлі засобів захисту тварин.

Протокол засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

СТОРОЖИНЕЦЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДЕРЖАВНА НАДЗВИЧАЙНА ПРОТИЕПІЗООТИЧНА КОМІСІЯ

РІШЕННЯ 01/2018

державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації від 14 лютого 2018 року

Головуючий – голова Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сторожинецькій районній державній адміністрації,перший заступник голови районної державної адміністрації Ковальчук Д.М.

Присутні:

Члени державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації: Ковальчук Д.М., Швед М.П., Курик М.О.,Дячук А.В., Рудько С.В., Мишковський М.М., Сеник І.В.

Запрошені : Чистов С.І., Кривко І.М., Федюк П.Й., Мігован Г.В., Зінич Ю.С., Яреміца І.В., Войцик М.М., Демидюк І.Д., Пожога І.Г., Штефюк П.І., Реус Н.М., Голюк О. Г., Бута А.Д., Арделян А.К., Доскалюк М.К., Курик М.В., Добра В.М.. Галицький М.М., Лижник Я.Р., Гашпар В.Ю., Ткачук Ю.Б.

Слухали:

Голову Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сторожинецькій районній державній адміністрації,перший заступник голови районної державної адміністрації Ковальчук Д.М. по питанню “Розповсюдження африканської чуми свиней в Україні та проведення заходів по недопущенню занесення збудника африканської чуми свиней на територію району”

За результатами виступів прийнято рішення:

  1. Взяти до відома та неухильного виконання інформацію заступника голови Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сторожинецькій районній державній адміністрації Швед М.П. «Розповсюдження африканської чуми свиней в Україні та проведення заходів по недопущенню занесення    африканської чуми свиней на територію району» .
  2. Забезпечити неухильне виконання рішень Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернівецькій облдержадміністрації №1 від 14 лютого 2018 року рішень ДНПК при районній адміністрації.

Контроль: Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при   райдержадміністрації, районне управління Держпродспоживслужби в районі, сільські селищна міська Ради.

                                                      Термін виконання – постійно

2.1. На території району заборонити обіг живих свиней, сировини та готових харчових продуктів  свинини, концентрованих кормів, фуражного зерна а також інших кормів, які використовують для відгодівлі сільськогосподарських тварин  із неблагополучних по АЧС  областей  та районів Чернівецької області без наявності супровідних  документів.

Відповідальні: СГД всіх форм власності, власники приватних

                         домогосподарств

Контроль:   Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при

                    райдержадміністрації, районе управління   

                   Держпродспоживслужби в

                    районі,  спеціалісти державних установ ветеринарної медицини.

Термін виконання – постійно.

2.2. Проводити очищення, миття та  дезінфекцію транспортних засобів після та перед перевезенням свиней.

Відповідальні: СГД всіх форм власності, власники приватних

                         домогосподарств

Контроль: Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при

                    райдержадміністрації, управління Держпродспоживслужби в

                    районі,  спеціалісти державних установ ветеринарної медицини.

Термін виконання – постійно.

  2.3. Заборонити СГД всіх форм власності, приватним особам ввезення живих свиней на територію району з неблагополучних областей та районів області по АЧС без дозволу  управління Держпродспоживслужби Сторожинецького району.

Відповідальні: СГД всіх форм власності, власники приватних

                         домогосподарств

Контроль:   Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при

                    райдержадміністрації, управління Держпродспоживслужби в

                    районі,  спеціалісти державних установ ветеринарної медицини.

Термін виконання – постійно.

  1. начальнику районного управлінння Держпродспоживслужби в районі:

3.1.Посилити державний ветеринарно-санітарний контроль за суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням, реалізацією живих свиней, їх забоєм, переробкою, зберіганням продукції, ринків з реалізації живих тварин в частині виконання ветеринарно-санітарних вимог по недопущенню занесення збудника АЧС.

Термін виконання – постійно.

3.2.Забезпечити  висвітлення в  засобах масової інформації питань щодо небезпеки виникнення АЧС та   проведення обов’язкових заходів з їх профілактики.

Термін виконання – постійно.

4.Проводити моніторингові дослідження на АЧС матеріалу від домашніх та диких свиней.

Відповідальні: Установи держветмедицини, керівники мисливських

                         організацій.

Контроль:  , управління Держпродспоживслужби в

                    районі

                                                                                Термін виконання – постійно

  1. 5. Директору ДКП «Міські ринки» м. Сторожинець ( Яреміца І.В.)

5.1. Тимчасово призупинити роботу тваринного ринку (з реалізації живих свиней), про що повідомити через ЗМІ.

6.Начальнику Сторожинецького відділу поліції ГУНП у  Чернівецькій області (Шалару І.В.)

6.1. Посилити контроль за переміщенням свиней, сировини та  готової продукції свинарства.

6.2. Забезпечити роботу поліцейсько-ветеринарних постів в місті Сторожинець з метою недопущення стихійної торгівлі  з 04.00 год. по 09.00 год. по вул. О. Кобилянської та вул. Матросова м. Сторожинець а також біля тваринного ринку в м. Сторожинець

Щосуботи з 17.02.2018 р. з 04.00 год. по 09.00 год.

6.3. Про проведену роботу інформувати Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при районній державній адміністрації щомісячно.

Термін виконання – постійно.

  1. 7. Головам сільських, селищної та міської рад району заборонити торгівлю продукцією свинарства в недозволених місцях та на не облаштованих ринках, де відсутній державний  ветеринарно-санітарний контроль.

Термін виконання – постійно.

  1. 8. Керівникам мисливських організацій

 8.1 Забезпечити зменшення та приведення у відповідність із нормами наявність  диких кабанів в лісомисливських угіддях  району.

 Термін виконання – постійно

 8.2. Взяти на облік всіх мисливців та працівників лісових господарств, провести з ними роз’яснювальну роботу стосовно захворювання диких свиней на АЧС.

                                                                          Термін виконання – постійно

8.3. Вжити вичерпних заходів для унеможливлення браконьєрського відстрілу дикого кабана;

                                                       Термін виконання – постійно

  1. 9. З метою забезпечення господарств всіх форм власності дезінфекційними, дератизаційними, дезінсекційними засобами активізувати роботу приватних підприємців в галузі ветеринарної медицини з реалізації оптової та роздрібної торгівлі засобів захисту тварин.

Відповідальні: Керівники ветеринарних аптек

                                                       Термін виконання – постійно

  1. 10. На території району провести облік усього поголів’я свиней у господарствах усіх форм власності  та диких свиней з наступним посиленим спостереженням за ними. Та незареєстрованих свиногосподарств Про що інформувати ДНПК при РДА.

Відповідальні: державна служба ветеринарної медицини, керівники 

                         мисливських організацій.

Контроль:   Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при

                    райдержадміністрації, управління Держпродспоживслужби в

                     районі.                                                            

    Термін виконання – постійно

  1. 11. Постійно проводити клінічний огляд свинопоголів’я та після лабораторних досліджень по АЧС.

Відповідальні: державна служба ветеринарної медицини, керівники 

                         мисливських організацій.

Контроль:   Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при

                    райдержадміністрації, управління Держпродспоживслужби в

                     районі.

                                                                            Термін виконання – постійно.

  1. Районному управлінню Держпродспоживслужби в Сторожинецькому районі розробити програму заходів по запобіганню виникненню захворювання АЧС на території району.
  2. Відділу статистики:

13.1. При прийманні звітів по поголів’ю тварин приймати ті, які погоджено з районним управлінням Держпродспоживслужби в Сторожинецькому районі

                                                                           Термін виконання – постійно.

  1. Про кожен випадок захворювання, підозри на захворювання, загибелі свиней повідомляти управління Держпрожспоживслужби в районі.

Відповідальні: державна служба ветеринарної медицини, керівники 

                         мисливських організацій.

Контроль:   Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при

                    райдержадміністрації, управління Держпродспоживслужби в

                     районі.

                                                         Термін виконання – постійно.

  1. 1 При кожному випадку захворювання, підозріння на захворювання та загибелі свиней проводити спеціальне розслідування.

Відповідальні: управління Держпродспоживслужби в районі.

Контроль:   Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при

                    райдержадміністрації.

                      Термін виконання – постійно.

 Голова Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сторожинецькій районній державній адміністрації, перший заступник голови

 районної державної адміністрації  Ковальчук Д.М.

Секретар комісії Курик М.О.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ