У нас створюється “Спілка учасників АТО”

main

В Сторожинецькому районі створюється спілка учасників АТО. З проханням висвітлити це питання до нас звернувся сторожинчанин Кривко Сергій Сергійович – людина, яка безпосередньо займається формуванням спілки у нас.

“Я приймав участь в АТО з травня по жовтень 2014 року, – розповідає Сергій. – Повернувшись з Луганської області, у мене та у всіх моїх побратимів виникло дуже багато нагальних потреб, які зараз надзвичайно важко вирішувати самотужки. Виходячи з цього, ми три місяці тому почали створювати обласний осередок “Спілки учасників АТО” як громадської організації.

Які виникають проблеми у хлопців, які повертаються з зони ведення бойових дій? В першу чергу – це медичні та психологічні питання. Є багато поранених та контужених хлопців, які бачили реалії війни і зараз їм надзвичайно важко влитися в звичне суспільство. Виникають проблеми юридичного характеру – як показує практика, деякі питання, що стосуються цивільного життя учасників АТО висвітлюються частково, а деякі не висвітлюються взагалі. Наприклад, надання статусу учасника АТО та учасника бойових дій. Також це стосується питання грошової компенсації при пораненні, контузії тощо.

Обласний осередок Спілки навів контакти з групами психологів, які готові провести семінари та консультації щодо психологічних проблем та психологічного стану. У них є великий досвід проведення таких заходів.

Взагалі, у моїх бойових побратимів при поверненні з Сходу виникає дуже багато різних дрібних та не зовсім дрібних проблем різного характеру. Щоб вирішувати ці проблеми, систематизувати їх, ми вирішили об’єднатися та створити громадську організацію, яка буде займатися допомогою бійцям, захищати їх інтереси та відстоювати їх законні права.

АТО

Також у нашої Спілки є контакти з міжнародними громадськими організаціями та місією ОБСЄ, які зараз проводять курси по підвищенню кваліфікації, перекваліфікації осіб, які приймали участь в бойових діях, були мобілізовані для стимулювання переходу на цивільні професії за дуже багатьма напрямками, включаючи: менеджмент малого та середнього бізнесу, підготовка персоналу для різних видів бізнесу тощо. Ці організації видають офіційний диплом про закінчення навчання та отримання певної спеціальності.

Надзвичайно велику допомогу надавали нам волонтери на фронті. Але я рахую, що зараз, по мірі можливостей, потрібно звертати увагу на тих, хто повернувся. І особливо треба піклуватися про сім’ї тих, чиї сини залишилися там, в зоні АТО. В процесі формування ми тісно працювали з волонтерами. Зараз плануємо тільки поліпшувати цю співпрацю.

На теренах Сторожинеччини організація тільки створюється. По всіх питання по вступу до “Спілки учасників АТО” та організації осередку в Сторожинці та Сторожинецькому районі ви можете звертатися особисто до мене – 095 51 58 599.

Хочу зазначити, що ми не маємо абсолютно ніякого політичного забарвлення та на громадських засадах готові співпрацювати з органами влади Сторожинеччини та будь-якими громадськими організаціями, підприємствами, товариствами тощо.

Слава Україні! Героям Слава!”

Категорія: АТО Важливо
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ