В Снячевській ЗОШ І-ІІІ ст. відкрили нову котельню, зроблену завдяки співфінансуванню жителів громади, ПРООН та сільської ради

В Сначівській ЗОШ І-ІІІ ст. Великокучурівської громади цього тижня урочисто відкрили нову котельню в рамках проекту “Інноваційні енергоефективні заходи у школі села Снячів.

Будівництво котельні зі встановленням пилетного котла”, яка була зроблена за кошти Австрійської Агенції розвитку та впроваджувалася Програмою ПРООН “Сталий розвиток сільських територій Чернівецької та Одеської областей”.

В рамках програми в школі за короткий термін була побудоване нове приміщення котельні та закуплене обладнання, зокрема новий піролізний котел, який працює на дровах та пілетах.

Старе приміщення котельні знаходилося в підвалі школи, що становило потенційну небезпеку для навчального закладу. Таким чином цей фактор прибрали і старий котел перемістили до нового приміщення.

Для виконання програми жителі села Снячів зібрали 30 тис. гривень, Великокучурівська громада співфінансувала 381 тис. гривень, європейських коштів було залучено 194 тис. грн. Загальна вартість реалізації цього проекту склала 606 тисяч гривень. Це є не першим та не останнім випадком співфінансування жителями громади вирішення власних проблемних питань

На урочистостях з нагоди відкриття, крім жителів та керівництва Великокучурівської ОТГ, були присутні заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк, посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер, почесний консул Австрії Сергій Осачук та представники моніторингової місії цього проекту ПРООН, які позитивно відзначили завершення такої ініціативи громади та подарували спортивний волейбольний інвентар і книги австрійських авторів, перекладені українською для шкільної бібліотеки.

Також гості відвідали перукарню і масажний кабінет в Снячеві, які були відкриті за співфінансування підприємця та ПРООН в грудні 2017 року з метою наближення послуг до жителів громади.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ