Рідні загиблого Героя Володимира Бузенка висадили на острові Хортиця дуб у пам’ять про сина

Минулими вихідними в Запоріжжі на острові Хортиця відбулася всеукраїнська акція «Відроди Хортицю» з висадки дубів та встановлення пам’ятного знаку на честь полеглих українських воїнів. На захід з’їхалися тисячі учасників з усієї України.

Від Чернівецької області  участь у заході взяли півсотні буковинців: члени сімей загиблих військовослужбовців, волонтери, представники Чернівецького національного корпусу «Азов», освітяни, учні. Посадити дерево в пам’ять про свого загиблого сина Володимира  поїхала і мати Героя-Кіборга Марія Бузенко з 9-річним онуком Марком-Еліо.

Перед від’їздом учасників  Чернівецької делегації благословив у далеку дорогу військовий капелан отець Володимир з церкви Святої Параскеви, окропивши подорожуючих свяченою водою.

Захід «Відроди Хортицю» відбувся у  рамках українсько-литовського проекту, що об’єднав зусилля ветеранів, вояків, громадських активістів та волонтерів обох держав.

Загалом учасники акції планували висадити 2100 дубів, подарованих Литвою, але висадили лише половину дерев через брак місця на вибраній локації. Другу половину саджанців висадять на інших частинах острова. Посадити дерево в пам’ять про захисників української землі міг кожен охочий.

Програма заходу була цікавою та насиченою, кожен міг собі знайти забаву до смаку.  Діяла дитяча зона, польова кухня та ярмарок народних майстрів, бандуристи і кобзарі виконували стародавні пісні й думи. Та найбільше гостей вразили Січові козаки, які влаштували  показові виступи на конях та тренувальні бої з різними видами зброї.

Увечері на Хортиці пройшла смолоскипна  хода, а після того Січові козаки відкрили Хрестомеч – пам’ятний знак українським воїнам, що віддали життя за волю України впродовж останніх 100 років.

Галина Єреміца

Категорія: АТО
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ