Сторожинецькі школярі утворили “Ланцюг вишитих рушників” довжиною 120 метрів

Традицією стало відзначення Дня вишиванки у Сторожинецькій ЗОШ І-ІІІ ст. №1, як і всій Україні. Основна мета заходів – збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом.

Згідно плану роботи школи у закладі проведено тиждень вишиванки, який розпочався із святкової урочистої лінійки, де всі учні, педагоги та працівники ознайомилися із історією української вишивки, започаткуванням відзначення свята та долучилися до акції «Одягни вишиванку».

У коридорі школи була постійно діюча виставка вишитих робіт народної майстрині, керівника гуртка О.К. Вікірюк. Всі були вражені багаточисельними, різноманітними витворами майстрині та її вихованців. Під запальні українські пісні кожен клас брав участь у етно-фешн показі, демонструючи своє гарне вишиване вбрання, на якому учні, вчителі та батьки мали нагоду помилуватися барвистими візерунками вишиванок.

Беручи участь у пісенному марафоні – класні колективи співали пісні про сорочку, рушник та кольори української вишивки. 40 учнів школи різних класів взяли участь у флешмобі на завершені районного тижня вишиванки, яке відбулося біля Сторожинецького РБНК.

Яскравими та щирими посмішками був сповнений той день, коли шкільна родина долучилася до встановлення рекорду «Ланцюг вишитих рушників». Школярі із класними керівниками вийшли на вулицю міста навпроти рідної школи та утворили ланцюг завдовжки 120 метрів, тримаючи в руках родинні вишиті рушнички.

Вишиванка асоціює добро, радість, любов, єдність, красу душі українського народу, є оберегом щасливої долі та родової пам’яті, символом здоров’я, саме цим чеснотам та ознакам приурочений шкільний рекорд.

Проведення тижня продемонструвало, що учні разом із вчителями, батьками відчувають себе справжніми українцями, патріотами, які налаштовані на збереження культури, духовності, звичаїв, традицій свого народу.

Вишиті сорочки та рушники, українські пісні, різноманітні виховні години, бесіди, майстер-класи – усе це створило неймовірну атмосферу у школі і нагадало нам, українцям, наскільки безмежна й широка душа українського народу, наскільки актуально і важливо у нинішній час повертатися до своїх першоджерел, черпати духовнісь та культурні надбання пращурів.

Джерело: заступник директора з виховної роботи Д.Ю. Гакман

Категорія: Важливо Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ