Чиновник Сторожинецької громади задекларував 20,8 мільярда гривень доходу

Сторожинецький мільярдер

Сторожинецька земля багата різними талантами – співаками, поетами, художниками, громадськими і політичними діячами. Окремою категорією виступають представники бізнесу – рушії економічного прогресу, наповнювачі бюджету громад.

У Чернівецькій області є біля 11 офіційних мільйонерів, при чому статки найбагатшого оцінюються у 13,8 мільйона гривень.

Ніхто ніколи б не подумав, що на Сторожинеччині є свій не те що мільйонер, а цілий мільярдер – це скромний службовець органу місцевого самоврядування, який ніколи не афішував свої статки.

Доки електронна декларація заступника Сторожинецького міського голови Валерія Абрамчука у Єдиному державному реєстрі не стала надбанням громадськості.

Зважаючи, як пощастило йому нещодавно при розіграші білетів на матч Ліги Чемпіонів, ймовірно що така захмарна сума (20 мільярдів 887 мільйонів 392 тисячі 662 гривні) також є виграшем або дарунком долі. Тим більше, що у топ-чиновників України така практика є.

Таким чином, Абрамчук Валерій Антонович з статками у 800 мільйонів доларів впевнено вривається в український список Форбс, майже наздоганяючи Ігора Коломойського та випереджаючи Дмитра Фірташа і Петра Порошенка.

Зважаючи на те, що джерелом доходів є Сторожинецька міська рада і на те, що з такої грандіозної суми мало б бути сплачено біля 4 мільярдів гривень податків (що трохи менше всього бюджету Чернівецької області), виникає питання – як буде віддячувати голова Сторожинецької громади Микола Карлійчук такому цінному працівнику?

Варто зазначити, що майже завжди втручання журналістів та громадських активістів у приватне життя публічних осіб, особливо державних чиновників з величезними статками, завершувалося негативними наслідками. Тому я пишу цей матеріал, який базується на офіційному реєстрі електронних декларацій, кожна з яких підписується персональним цифровим ключем, з деяким острахом.

На превеликий жаль, вся увага головної медійної спільноти країни несправедливо дістається тільки політикам та чиновникам найвищого рангу, при тому, що рівень маленьких районів та містечок може здивувати навіть найбільш досвідчених борців з корупцією.

Михайло Шморгун

Категорія: Важливо Статті
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ