Увага! Очікується погіршення погодних умов!

Погіршення погодніх умов

Сторожинецький РС УДСНС попереджає, що сьогодні вечором, 25 липня 2018 року, та завтра, 26 липня очікується сильний дощ та гроза по всій території області.

Також спостерігається підйом рівня води у басейнах річок Сірету та Пруту. За інформацією Чернівецького обласного гідрометцентру внаслідок відновлення сильних та дуже сильних дощів на території Чернівецької області 25 та протягом 26 липня в басейнах Прута і Сірету очікується продовження підйомів рівнів води: в гірських частинах басейнів 0,5-1,0м, в нижній течії р. Прут, 1,5-2,0 м над сьогоднішніми рівнями на 08 годину ранку.

Проходження максимального рiвня води першої хвилi дощового паводку очiкується вночi 26 липня з висотою 370-420 см над нулем поста (рiвень води на 08 год. 227 см), максимальною витратою 950-1100 куб/с.

Шановні громадяни! Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження. Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101″.

Рятувальники інформують щодо дій у разі раптового затоплення під час повені чи паводку. Жителям будинків необхідно:

  • швидко зібрати необхідні документи, цінності, ліки, продукти та інші необхідні речі;
  • перед виходом з будинку вимкнути електро- та газопостачання, загасити вогонь у грубах;
  • зачинити вікна та двері;
  • піднятися на верхні поверхи. Якщо будинок одноповерховий – зайняти горішні приміщення;
  • потрапивши у воду, зняти з себе важкий одяг і взуття, відшукати поблизу предмети, якими можна скористатися до одержання допомоги.

Дії громадян після повені:

  • переконайтесь, що ваше житло не дістало внаслідок повені ніяких ушкоджень та не загрожує заваленням, немає провалин у будинку і навколо нього, не розбите скло і немає небезпечних уламків та конструкцій будівлі;
  • не користуйтесь електромережею до повного висихання будинку;
  • обов’язково кип’ятіть питну воду, особливо з джерел водопостачання, які були підтоплені.
Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ