Якому банку в районі ви довіряєте найбільше?

 main (1)

Деякий час тому ми розмістили на сайті опитування на тему:

Sorry, there are no polls available at the moment.

Як бачимо, в результаті за голосами користувачів перше місце зайняв ПриватБанк. Ми завітали до керуючого Сторожинецьким відділенням ПриватБанку Романа Дмитровича Івончака та попросили прокоментувати, чому, на його думку, саме ПриватБанк вийшов в лідери.

– Роман Дмитрович, як ви думаєте, чому саме ПриватБанк?

– Я в цьому бачу дві причини: в першу чергу це доступність. По-перше – це починається з режиму роботи. Ми відкриваємося на півгодини раніше ніж інші банки, крім того ми з пів на дев’яту то до пів на шосту обслуговуємо клієнтів. У нас там немає годинних робіт, наприклад, з документами, як це буває у деяких банках.

По-друге – ми працюємо у суботу в черговому режимі, коли у відділенні є один спеціаліст якщо клієнту необхідно щось терміново оформити або перевипустити плюс термінали і банкомат у відділенні працюють. Сюди також входить мережа – по всьому місті є термінали самообслуговування, є пост-термінали, тобто дуже багато точок де можна розрахуватись карточкою. На сьогоднішній день в районні більшість (а це десь приблизно 70%), складають наші термінали для розрахунку картками. Це стосується як міста, так і сіл. В деяких селах вже є магазини, де люди можуть розраховуватись картами.

Відповідно це створює людям додатковий комфорт, тому що зараз дорога подорожчала і їхати в місто знімати готівку накладно, а тут на місці з карти можна все купити. Крім того, будь-хто може через сайт зайти на свої рахунки через “Приват 24”, де доступна будь-яка операція, навіть до того що білети в театр можна купити у себе з дому.

В другу чергу перевага ПриватБанку – це прозорість. На цей рік генеральна стратегія, затверджена по банку, це не продаж якихось продуктів, не заробляння прибутку, а предоставлення кожному жителю України обслуговування хорошої якості по наших сервісах, але на прозорих умовах.

main

Тобто ми при оформлені любого продукту клієнту розказуємо, що це, як цим користуватись, які там тарифи, тобто щоб людина розуміла у чому суть продукту. В спеціалістів у нас навіть є норматив по навчанню клієнтів, тобто людині, яка у нас отримала послугу, треба так пояснити, щоб вона сама вже могла операцію повторити. В цьому полягає прозортість, крім того любий договір у нас – чи то кредитний, чи то депозитний займає не більше двох сторінок, там нема ніяких курсивів, немає дрібного тексту, нема ніяких зірочок, тобто дві сторінки абсолютно однакового тексту, який можна спокійно прочитати без проблем. Оце на сьогоднішній день дві складові плюс по тарифах ми тримаємо нормальні конкурентні пропозиції.

– У вас є якісь проблеми з банкоматами?

– Скарги по банкоматах в цілому чому можуть виникати? Це найчастіше пов’язано з тим, що люди з картки одного банку знімають готівку у банкоматі іншого банку. Ось тут починаються нюанси: дехто питає номер мобільного, дехто вводить обмеження по сумі видачі, тобто банкомат по рідній карті дає скільки хочеш, а по чужій карті там можуть бути обмеження – 200 грн., 1000 грн., тобто є обмеження саме по чужим картам. Крім того якщо ви, наприклад, нашу карту втратили по якимось технічним причинам – як то перебої з електроенергією, банкомат карту “з’їв” тощо, – ви можете зразу перевипустити у відділенні, а залишок моментально переходить на нову карту і ви собі далі користується.

Якшо банкомат “їсть” чужу карту – необхідно написати заяву, чекати на інкасацію, карту передати на касу перерахунків і це затягує час.

– Ви зараз випускаєте картку жовто-блакитного кольору.

– Це також одна з частин стратегії банку, тобто якщо раніше слоган банку був “ПриватБанк – Ваша точка опори”, то з минулого року слоган “Банк для тих, хто любить Україну”, тобто це патріотичний дизайн, який був з початку.

Придумано багато патріотичних дизайнів, деякі з них були платні, деякі з них були безкоштовні і можна було собі вибрати і замовити. Це був тестовий хід, але оскільки дана пропозиція відразу набула широкого поширення, то було прийняте рішення завозити на відділення картки двох дизайнів, тобто звичайного (з ягідкою) і масово запустили один із патріотичних дизайнів, яка видається паралельно, тобто людина на вибір може собі будь-яку оформити. Картка з патріотичним дизайном є також абсолютно безкоштовною і має ті самі властивості, що і прості картки.

– Скільки у вас клієнтів на сьогоднішній день у нас в районі?

– Спеціально не вибирав цю цифру, але тільки, скажемо, власників кредитних карток власників близько 5 тисяч по району.

ПриватБанк

– Що ваш банк пропонує?

– Для будь-якого прошарку населення є свої пропозиції. У нас є внутрішньо-банківська програма лояльності, яка називається “Бонус+”. Ми домовляємося з торговими точками, щоб вони надавали людям знижки, коли людина розраховується нашою карткою. Клієнт отримує один, два, п’ять відсотків знижки, які зараховуються йому на бонусні рахунки і вона їх може далі витратити у цих торгових точках.

Крім того, дуже широкий спектр послуг у нас для пенсіонерів. Наприклад, є знижки на оформлення “автоцивілки” при наявності пенсійної картки. Також для власників пенсійних карт у нас нараховується десять відсотків на залишок по пенсійної карти, якщо людина не знімає пенсію,

Буквально місяць назад вийшов спеціальний вид депозиту “Безподатковий”, тобто якщо людина оформляє вклад із суми зарплати, то він не оподатковується. Зараз для власників цільових карт є 20% оподаткування і 1,5% воєнного збору. Також для всіх нас є пільговий вид розстрочки, що  називається “оплата частинами”. Суть у тому, що є можливість при розрахунках по нашій карті поділити вартість товару в магазині помісячно на рік, на два тощо і вартість списується рівними долями з карти. Тобто немає ніякого окремого договору – клієнт проводить погашення на свою ж карту, що значно спрощує розрахунки. Це зручніше і порівняно з іншими розстрочками – дешевше.

– Можливо Ви б хотіли щось побажати?

– Найбільше хотілося б щоб люди були трошки уважніші і більш слідкували за тим, що відбуваєтьсяу них на рахунках: які СМС приходять, що написано у договорах. Наскільки б працівник не старався, все одно якщо людина не хоче зрозуміти, то щось десь забудеться, щось десь загубиться.

І саме основне – приходьте!

Нагадаємо, що матеріал не є рекламним, а зроблений по результатам опитування, розміщеного на сайті. 

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ