Лісівники Верхньопетрівецького лісництва облагородили територію навоколо Нектарієвої криниці

Під кронами дубів і буків, в оточенні вічнозелених ялиць, що у лісфонді Верхньопетрівецького лісництва ДП «Сторожинецький лісгосп», струменить лісове джерело, воду якого називають помічною від усіх недуг.

Кажуть, у ній багато срібла. Але люди вірять, що особливої цілющої сили надає воді промовлена над нею давня молитва – у 1932 році джерело освятив митрополит Нектарій. Про це свідчить старовинний камінь з вирізьбленим на ньому написом.

«Здавна чули про унікальність цього джерела і вирішили облагородити територію довкола нього, – розповідає лісничий Верхньопетрівецького лісництва, заслужений лісівник України Микола Григорович Костюк. – Разом з іншим камінням, що було тут розкидане, витягли з грунту напівприкопану брилу, дивуючись її правильній прямокутній формі.

А коли почистили, побачили оцей напис румунською мовою про митрополиче освячення джерела. Це ще більше спонукало нас до роботи. На усіх картах, у тому числі лісовпорядних, це місце позначене як “Свята криниця”».

Джерело так і називають – “Нектарієва криниця”. Сюди йдуть звідусюди попити цілющої води, дивовижно гарної на смак, прохолодної у найспекотніший полудень. Джерело струменить і в найлютіші морози.

Лісівники постаралися зробити це місце зручним і дуже красивим. Поставили над джерелом невеличку капличку з хрестом і вітражним зображенням митрополита Нектарія. Проклали сходи, якими зручно спускатися до води, зробили місця для відпочинку.

Верхньопетрівецьке лісництво розташоване на території двох районів – Сторожинецького і Глибоцького. Лісівникам допомагали мешканці глибоцьких сіл, найперше Корчівців. Про це зробили свій, сучасний, напис для прийдешніх поколінь на окремій кам’яній брилі: «Джерело відновлено колективом лісництва, будівельниками сусідніх сіл у 2015 році».

Джерело: Сторожинецький держлісгосп

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ