Учителі Сторожинецького позашкілля ділилися секретами педагогічної майстерності

Нещодавно, під час зимових канікул, в Сторожинецькому ЦДЮТ згідно плану роботи відбулося чергове, вже друге в цьому навчальному році засідання «Школи педагогічної майстерності» на тему «Інноваційні форми та методи роботи в позашкільному навчальному закладі».

В засіданні взяли участь директор ЦДЮТ Корчинська І.О., заступник директора з НВР, методисти і педагогічні працівники центру. Засідання «Школи педмайстерності» відкрила заступник директора з НВР Паладій О.М.

Поділився з учасниками засідання власними педагогічними та творчими звершеннями Васелович І.І. – керівник гуртка «Художня кераміка Буковини».

За 15 років роботи в ЦДЮТ Ілля Іванович знайшов і розкрив багато талановитих та здібних вихованців, яким передав секрети кераміки та любов до  художньої теракоти.

Хмурич І.І., керівник гуртка «Народна хореографія», в цікавій та змістовній формі презентувала творчу роботу та  конкурсні досягнення своїх танцювальних хореографічних колективів: «Перлини», «Перлинки» та «Смайлики».

Інна Іллівна плідно та натхненно працює в Сторожинецькому ЦДЮТ вже багато років, випустила вже не одне покоління талановитих, працьовитих та вдячних вихованців. Керівник гуртка представила і свою роботу в ансамблі пісні і танцю «Берегиня» , в якому є і хореографом і активним учасником.

Виступила Даскалюк Л.Д., керівник гуртка «Юні музеєзнавці», яка в лютому буде брати участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу педагогічної майстерності ПНЗ «Джерело творчості» в номінації «Керівник гуртка туристсько-краєзнавчого напряму».

Людмила Дмитрівна розповіла про підготовку до конкурсу та представила  колегам  власний блог. Керівник гуртка створила разом зі своїми вихованцями на базі Костинецького НВК етнографічний краєзнавчий музей «Народна скарбниця», поширює і популяризує серед учнів історичні надбання Буковинського краю та села Костинці.

Вихованці гуртка «Юні музеєзнавці» постійні учасники та переможці обласних краєзнавчих конференцій, конкурсів та туристичних зльотів, Всеукраїнських історико-географічних експедицій.

На заняттях гуртка «Юні музеєзнавці» педагог розвиває краєзнавчі, пошукові та дослідницькі навички вихованців, прищеплює любов до рідного краю.

На засіданні  промовці представили також і авторські навчальні програми для позашкільної освіти: «Художня кераміка Буковини» (авт. Васелович І.І.), «Народно-сценічна хореографія» (авт. Хмурич І.І.), «Музеєзнавці-екскурсоводи» (авт. Даскалюк Л.Д), які пройшли апробацію та затверджені  науково-методичною радою ІППОЧО. 

Джерело: заступник директора ЦДЮТ О.Паладій

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ