У ЦЕНТУМі значну увагоу приділяють патріотизму і родинному вихованню

Визначний український педагог А.С. Макаренко, звертаючись до батьків, говорив: «Виховання дітей – найважливіша галузь нашого життя. Наші діти – це майбутні громадяни нашої країни і громадяни світу. Вони творитимуть історію…»

У Сторожинецькому районному Центрі еколого-натуралістичної
творчості учнівської молоді належну увагу приділяють педагоги питанню патріотичного виховання. Зокрема, дане питання розглядалось за круглим столом.

Патріотизм починається з любові до себе і навколишнього, з навиків любити свій рідний край, примножуючи й оберігаючи. Кожний керівник гуртка поділився досвідом, як з цією метою впроваджує методи екологічного виховання. Кривко А.В. розповів про організацію екскурсій та походів з метою вивчення природи рідного краю, водночас керівник готує повідомлення для вихованців і про історичні події, які пов’язані із селом Банилів-Підгірний та Буковиною в цілому. Васелович О.Р. запропонувала всім стати учасниками вправи на розвиток мовлення, пам’яті та уяви для формування високоморальної особистості.

Патріотизм і родинне виховання тісно перегукуються у завданнях
Міжнародного екологічного конкурсу «Ось мій рідний край, ось мій рідний дім!», до якого активно долучились як вихованці ЦЕНТУМу, так і школярі освітніх закладів району та ОТГ.

Найактивнішими були учасники у номінаціях: «Сімейний портрет на тлі краєвиду», «Родинний герб», «Туристичний буклет про мій регіон».

Педагоги переконані, що патріотичне і родинне виховання взаємопов’язані, адже сім’я і мала батьківщина для дітей – це місце їхнього народження і основного місця існування. А діти творитимуть історію!

Джерело: Сторожинецький ЦЕНТУМ

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ