Питання ремонту моста по Клинівській знову вікладається “у довгий ящик”

Чернівецький господарський суд ухвалив рішення про стягнення з ПАТ “Вінницьке мостобудівне управління №4” на користь Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області 2,3 мільйони гривень авансу за ремонт мосту по вул. Клинівській у Сторожинці.

Договір на ремонт багатостраждального мосту було укладено між Службою автодоріг та Вінницьким МБУ-4 ще у серпні 2017 року. Загальна вартість робіт складала 15,85 мільйони.

Строк дії договору продовжували до кінця 2017 року, потім до кінця 2018 року. Будівельникам перерахували у травні 2018 року 3,3 мільйони гривень авансу, але вони свої зобов’язання виконали тільки на 1 мільйон, а залишок не повернули, хоча мали це зробити до серпня 2018 року.

Таким чином, будівельна організація зараз не виконує свої зобов’язання щодо ремонту мосту і це питання знову відкладається “у довгий ящик”, адже для того, щоб знайти іншого підрядника, доведеться проводити спочатку оцінку робіт, які виконані, потім має відбутися коригування проекту, потім його експертиза, потім складений новий кошторис, оголошений тендер і так далі…

Нагадаємо, що ще у вересні 2018 року на зруйнованому мосту зібралися районні та обласні чиновники – голова районної ради Іван Лосік, перший заступник голови Сторожинецької РДА Діана Ковальчук, заступник голови Сторожинецької РДА Василь Гоцуляк, голова Сторожинецької громади Микола Карлійчук, заступник голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк, начальник управління ЖКГ Чернівецької ОДА Олександр Левченко, начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах, представники підрядника, які пообіцяли, що до кінця 2018 року міст буде готовий, а вже “з понеділка” його почнуть ремонтувати.

Невідомо тільки, з якого саме понеділка.

Історія мосту через Сірет по вул. Клинівській, що був зруйнований повінню у 2010 році, все більше схожа на епопею – на фоні загальнодержавних рішень про ремонт цього важливого для Сторожинецької громади інфраструктурного об’єкту червоною лінією проходять долі людей, які стали заручниками ситуації.

У двох районах Сторожинця – Білці та Заріччі – проживає близько 5 тисяч містян і швидкого сполучення між двома частинами міста немає вже майже 10 років, не кажучи про те, що міст був об’їзним шляхом для вантажного транспорту, що рухався у напрямку Красноїльська.

Світло в кінці тунелю загорілося у грудні 2017 року, коли, після чисельних листів та звернень, уряд виділив 22 мільйони гривень на ремонт моста. У серпні 2017 року Василю Олексюку, жителю вулиці Клинівської у Сторожинці, листом з ОДА повідомили, що “об’єкт планується ввести в експлуатацію у 2017 році”.

У червні 2018 року на недобудові обвалився перший проліт, на якому стояв електричний гусеничний кран Takraf.

Як видно, проблема не вирішилась ні у 2017 році, ні у 2018 році, і, скоріше за все, 97 метрів повітря над Сіретом так і будуть без асфальту і у 2019 році.

Категорія: Важливо Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ