У Сторожинецькому лісгоспі Міжнародний день лісів відзначили посадкою лісу разом з учнями і студентами

Вчора, 21 березня 2019 року, у Міжнародний день лісів традиційно лісівники Сторожинецького лісгоспу запросили на посадку лісу учнів і студентів, щоб разом закласти гарну діброву на території Жадівського лісництва.

У весняній акції взяли участь учні 10 класу Старожадівського навчально-виховного комплексу, студенти 3 курсу Сторожинецького лісового коледжу та студенти Чернівецького національного університету, які також обрали професію лісівника.

«Наша школа завжди гарно співпрацює з місцевим лісництвом, а лісництво, у свою чергу, нам завжди допомагає. Неможливо відділити село від лісу, – розповідає Неля Василівна Рибак, вчитель-організатор Старожадівського НВК. – Багато наших учнів – з лісівничих родин. Вони знають ліс, допомагають батькам за ним доглядати. А ще наші школярі постійні учасники і призери екологічних, лісівничих конкурсів, семінарів різних рівнів. Ми зараз працюємо над відродженням шкільного лісництва. Біля школи маємо гарний дендропарк, посаджений руками наших випускників».

Перед посадкою інженер лісових культур Сторожинецького лісгоспу Вадим Яковишин, майстер лісу Жадівського лісництва Юрій Ерстенюк провели інструктаж, показали, як слід садити сіянці, щоб вони добре прижилися.

«Висаджуємо дуб на місці цьогорічного зрубу за схемою чотири ряди дуба і один ряд ясеня, – розповідає лісничий Михайло Рибак. – На цій ділянці у 1,6 га, розташованій в урочищі Слобода-Комарівці, квартал перший, у період цьогорічної лісокультурної кампанії посадимо 9 тис 120 штук сіянців. Ми їх виростили самі, у розсаднику нашого лісництва. Загалом у лісокультурну кампанію 2019 року у нашому лісництві ми запланували створити 4,7 гектари нових лісів посадкою лісових культур, а 25,5 гектари лишили під природне поновлення».

«Хочу наголосити, що ділянка вийшла з рубки головного користування цього року, у січні, і ми її зараз засаджуємо молодим лісом. Так одразу стараємося заліснювати усі зруби в усіх наших лісництвах», – наголошує головний лісничий ДП «Сторожинецьке ЛГ» Василь Романюк. 

На ділянці жадівські лісники залишили дерева-насінники дубу звичайного, з яких вже є природний підріст.

В акції також взяли участь представники влади – голова Сторожинецької Районної Ради Іван Лосік та заступник голови Сторожинецької райдержадміністрації Василь Гуцуляк.

«Ми вдячні нашим лісівникам за їхню роботу, за прекрасні ліси Сторожинецького краю, які вони вирощують, охороняють, і вдячні, що до цієї роботи вони залучають молодь», – зазначає Іван Лосік.

Лісівник також говорили на адресу місцевої влади добрі слова, дякували за підтримку і за розуміння. Участь керівництва виконавчої і представницької влади району у лісокультурній кампанії вже стала доброю традицією.

Джерело: Сторожинецький лісгосп

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ