Літературне пограниччя: мандри румунської книги

Бібліотеки Сторожинецького району є базовим елементом культурної, освітньої та інформаційної інфраструктури регіону. Вони важливі для розвитку мовної культури району, де компактно проживають представники різних національностей, левову частку яких становлять українці та румуни.

Продовжуючи співпрацю з бібліотеками Сучавського повіту, директор Сторожинецької районної ЦБС Лугина І.Г. у складі делегації бібліотечних працівників Чернівецької області взяла участь у ХVІ засіданні літературного салону Повітової бібліотеки Буковини ім.І.Сбієра (м.Сучава, Румунія).

Основною метою літературного салону є популяризація творчості письменників, поетів, публіцистів буковинського краю. Тому, виступаючи перед численною аудиторією, керівник бібліотекарів Сторожинеччини говорила про те, що бібліотечні установи району спрямовують свою роботу на популяризацію творів  класичної та сучасної літератури, адже володіють значними інформаційними ресурсами. В бібліотеках району відбуваються літературні вечори, години пам’яті, поетичні акварелі, літературні читання, презентації творчості місцевих письменників. З нагоди ювілейних дат організовуються і проводяться зустрічі з письменниками – ювілярами.

Вивчаючи творчий скарб, залишений нам у спадок світовими величними постатями літератури (в тому числі – румунської), і зустрічаючись із сучасними письменниками буковинського краю, ми збагачуємо духовний світ наших громадян, тим самим, виховуємо освічену, культурну і мислячу націю.

Цікавим сюрпризом літературного салону була зустріч з юною поетесою з міста Сорока (Молдова) Анною-Марією Галупняк, яка презентувала свою поетичну збірку «Перлини душі». Для читачів наших бібліотек молода поетеса подарувала власний примірник збірки з побажанням всім, хто любить і шанує слово і книгу, доброго здоров’я, щасливих відкриттів непрочитаних сторінок і творчих успіхів.

Співпраця двох сусідніх країн в галузі культури продовжується і бібліотекарі чекатимуть нових цікавих зустрічей.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ