У Заволоці виник конфлікт через спробу винести церковне майно

Стаття від жителів села Заволока

Вчора, 24 травня 2019 року, близько 19:00 жителі села Заволока побачили, що біля їхнього сільського храму стоїть мікроавтобус, у який завантажують церковне майно.

Одразу було повідомлено поліцію про незаконне заволодіння майном релігійної громади та органи місцевого самоврядування, які й прибули на місце.

Одразу на приватних автомобілях почали прибувати священнослужителі Російської церкви в Україні та з ними жителі Ропчі, Чудею, Красноїльська, які поводили себе провокуючи, нецензурно висловлювались і погрожували фізичною розправою місцевим жителям.

Депутат Сторожинецької районної ради Пожога Георгій Лазарович, маючи явні ознаки алкогольного спяніння, агресивно налаштовував присутніх приїжджих громадян проти місцевих жителів, а також залякував та чинив тиск на голову місцевої сільської ради Захарія Івановича Шевчука.

Після вимог активістів та невдалої спроби втечі (загруз в розмоклому грунті) був затриманий поліцією і в супроводі промосковських священиків доставлений на медичну експертизу.

Конфлікт було вичерпано після 01:00. Віруючі ПЦУ звернулися до правоохоронних органів.

Наразі очікують на рішення суду щодо опечатування храму та унеможливлення подальшого вивозу майна місцевої релігійної громади.

Що характерно, у релігійному конфлікті місцевих жителів села Заволока, які є прихильниками, було близько 40 осіб, прихильників УПЦ МП близько 5 осіб та більше 150 агресивних чоловік з інших сіл та районів Чернівецької області на чолі з духовенством Чернівецько-Буковинської єпархії Московського патріархату.

Таке враження, що там, де приїздить Московський патріархат, там відразу конфлікт, а де заїжджих немає – там місцеві самі все вирішують.

Жителі села Заволока Пашкевич Тарас, Пашкевич Роман

Від редакції: ми не завжди поділяємо думку авторів, але готові опублікувати на Сторожинець.Інфо бачення керівництва району, депутатів, громадськості щодо цієї та інших ситуацій. Контакти вказані внизу сторінки.

Категорія: Важливо Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ