У Сторожинці відкрили Меморіал загиблим учасникам АТО

Сьогодні, 29 серпня 2019 року, коли вперше відзначається День пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, у Сторожинці відкрили Меморіал загиблим землякам – учасникам АТО.

Назавжди залишаться у вдячній пам’яті сучасників і нащадків Ілля Валявський, Ілля Леонтій, Петро Боднар, Юрій Чікал, Андрій Шудравий, Степан Воробець, Володимир Бузенко, Олександр Гаденко, Олег Веклич, Олег Косован, Петро Заяць, Віталій Черновський, Ярослав Козак, Анатолій Стецький, Сергій Возний.

На урочисто-траурному мітингу були присутні жителі Сторожинецької громади, учасники бойових дій на Сході України, представники обласної, районної та міської влади, а також духовенство.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя у боротьбі з російськими окупантами.

З словами скорботи виступила Галина Гаденко, дружина загиблого учасника АТО Олександра Гаденко, а також учасник АТО, голова відокремленого підрозділу ГО “Об’єднання учасників інвалідів АТО та їх сімей” Сергій Кривко.

Грамотами, подяками та подарунками міської ради, РДА та ОДА були нагороджені учасники бойових дій на Сході України, а також ті, хто долучився до спорудження Меморіалу.

Освятили Меморіал загиблим землякам – учасникам АТО священники на чолі з владикою Онуфрієм, архієпископом Чернівецьким Православної церкви України, після чого до пам’ятного знаку були покладені квіти та лампадки.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ