“ХатаНет” – чому проблеми з доступом до мережі?

main

У багатьох користувачів мережі Інтернет в Сторожинці, які колись були підключені до провайдера GlobalNet, з’явилися відчутні перебої в доступі до мережі. Також багато людей були здивовані, куди дівся один провайдер та звідки взявся інший. Ця проблема не обійшла і нашу редакцію. Згадавши, що крім обурених користувачів ми ще й журналісти, ми завітали до офісу “ХатаНет” з проханням розповісти в чому причина нестабільного зв’язку та поспілкувалися з головним спеціалістом Сторожинецького відділення провайдера “ХатаНет” Михайлом Калініним:

ХатаНет

“Компанія “ХатаНет” працює зараз по всій Україні. Коли керівництво приїхало в Сторожинець, то їм дуже сподобалося це місто. Вирішивши розпочати тут діяльність, ми придбали місцевого провайдера GlobalNet з метою будівництва нової та якісної мережі для доступу в Інтернет та надання послуг цифрового телебачення.

Придбана мережа сама по собі працювала майже на 100% навантаження без змоги розширювати кількість абонентів та надавати швидкість до 100 Мбіт/с. Тобто, почавши працювати “з коліс” ми отримали ще й велике незадоволення якістю існуючої мережі від наших користувачів.

Зараз ми в декілька разів збільшили штат інженерів та техніків. Частину старих працівників довелося звільнити та набрати нових. Звичайно, можна було б сказати, що ми модернізуємо та розбудовуємо існуючу мережу, але це не так. В даний момент по факту йде будівництво двох окремих проектів по місту – по багатоквартирним будинкам і по приватному сектору. В даний момент ми виконали вже половину роботи і плануємо з наступного тижня переводити абонентів на нову лінію з подальшим демонтажем застарілого обладнання та ліній зв’язку. Нажаль, ми не можемо забезпечити одночасний перехід всіх абонентів на нові лінії, але ці роботи вже робляться.

В найближчий час ми змінимо верхнього провайдера та в декілька разів збільшимо вхідну швидкість, тому що існуючий верхній провайдер має дуже нестабільний канал. Частково з цим і пов’язані перебої в доступі до мережі Інтернет.

Також, по факту, за останній час було декілька крадіжок обладнання. Наприклад, в багатоповерхівках у нас викрали декілька комутаторів доступу та джерел безперебійного живлення. Треба розуміти, що це достатньо дороге обладнання, яке крім того потребує належного фахового підходу.

Що плануємо змінити – по місту ми вже зараз протягнули більше 20 кілометрів абсолютно нових оптичних мереж з метою повністю перейти з мідного кабелю на оптичний від провайдера до кінцевого абонента. В цьому також є проблема – стара мережа майже вся побудована на “скрутках” та ізоленті (посміхається), а комутаційне обладнання частіше всього висіло незахищене від надміру активних мешканців будинків та погодних умов.

ХатаНет

У приватному секторі у нас будуються пасивні оптичні мережі (FTTH – “волокно в будинок”), що не залежать від електроживлення та електромагнітних завад – блискавок, перепадів напруги тощо. Це робиться для запобігання виходу із ладу як нашого обладнання так і кінцевого обладнання абонентів, яке підключене до Інтернету.

Працівники Сторожинецького офісу провайдера “ХатаНет” прекрасно розуміють, що перебої в сервісі викликають незадоволення клієнтів.

Ми щиро дякуємо нашим абонентам за терпіння та витримку та подякуємо їм за кредит довіри якісним сервісом та фактичною швидкістю доступу до мережі в 100 Мбіт/с (з введенням нового тарифного плану “100 грн. – 100 Мбіт”), а також надання послуги ІPTV з можливістю перегляду цифрового телебачення на комп’ютерах, телевізорах, планшетах та телефонах, які працюють на ОС Аndroid. Авторизація користувачів буде працювати по методу “Інтернет-розетки”. Тобто абоненту не будуть потрібні логіни та паролі, а Інтернет буде працювати на будь-якому пристрої просто після підключення кабелю.

Зараз ми шукаємо нових співробітників для розширення штату. Нам потрібні монтажники кабельних мереж, дівчата на абонентський відділ і менеджери активних продажів.

Ми готові розглянути всі проблеми абонентів та вирішити їх в індивідуальному порядку і знайти спільну мову. Звертайтеся по телефонах (099) 660 66 02, (097) 660 66 02 та заходьте в офіс по вул. Видинівського, 8а (позаду РБНК).”

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ