У Сторожинці обговорили, як бути активними громадянами

6 жовтня в Центральній районній бібліотеці Сторожинця відбувся тренінг експрес-курсу активного громадянства “Змінотворець”.

Його провела координаторка осередку “Будуємо Україну разом” в Чернівцях та області, громадська активістка, тренерка “Змінотворця” Ольга Д’яконюк

На заході зібралися школярі, студенти, вчителі, волонтери і громадські активісти, щоб обговорити, як це бути активним громадянином свого міста та держави, роздумувати на тему того, як вирішити наріжні проблеми своєї громади, ділитися власним досвідом у цій сфері. Також учасники тренінгу розглядали засади та цінності демократії.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

“Тренінг розробила американська професорка Ірена Даниш спільно з Інститутом лідерства та управління Українського католицького університету, – коментує Ольга Д’яконюк. – Він складається з семи принципів активного громадянства, які ми в ігровій формі розглядаємо, а потім обговорюємо.

За рік його проведення ми можемо зробити висновок, що громадам вкрай необхідна подібна неформальна громадянська освіта. Інколи ми банально не знаємо про наші права, та й можемо забувати про обов’язки.

Ще Змінотворець показує людям те, що якщо ми хочемо якісних змін в державі, потрібно починати саме із себе.”

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Наприкінці тренінгу Ольга Д’яконюк розповіла про волонтерську всеукраїнську програму «Будуємо Україну разом», а також програми дофінансування, які покликані підтримати акції взаємодопомоги та активності в громадах.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ