У Великому Кучурові вшанували пам’ять Героя “кіборга” Володимира Бузенко

Сьогодні, 16 січня, Україна вшановує захисників Донецького аеропорту – незламних «кіборгів», які захищали Донецький аеропорт з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року.

Упродовж 242-х днів з неймовірною стійкістю, відвагою та незламністю українські військовослужбовці, добровольці, медики та волонтери тримали оборону ДАПу. 

Володимир Бузенко з села Великий Кучурів – один з кіборгів, який поклав своє життя за Україну, обороняючи  ДАП… 

Сьогодні на могилі Володимира зібралися рідні Героя, учні та педагоги Великокучурівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Володимира Бузенка, керівництво Великокучурівської громади.

Tyre Center Сторожинець

 «У жалобі схилимо голови – вони згасли як зорі… Нехай кожен з нас торкнеться пам’яті цього священного вогню – частинки вічного… А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас… Хто заради торжества справедливості жертвував собою… Вони повинні жити в нашій пам’яті вічно… – хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героя Володимира та всіх кіборгів, які полягли у боротьбі за Україну…

«Шановна Маріє Георгіївно! Низько вклоняюся Вам і дякую за виховання сина – гідного українця, великого патріота, справжнього Героя! Пам’ять про Володимира житиме у наших серцях вічно», – звернувся Голова Великокучурівської ОТГ Василь Тодеренчук до матері Володимира Бузенка.

«Націю поважають тоді, коли ми поважаємо себе. І найголовніше – коли ми пам’ятаємо наших Героїв. Тому кожен з нас не має права забути про Героя Володимира Бузенка та всіх, хто загинув за нас – щоби ми мали можливість навчатися, жити, відпочивати під мирним небом нашої України», – звернулася до присутніх директорка Великокучурівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Володимира Бузенка Альона Томінець.

Після цього усі разом прочитали молитву «Отче Наш». На завершення спільно заспівали Гімн України.  

У пам’ять про героїчного захисника України до могили Володимира поклали квіти та запалили лампадки. 

Володимир Бузенко народився 28 липня 1988 року у селі Великий Кучурів. У 2014 році добровільно пішов захищати Україну від клятого російського ворога.

Служив у складі 80-ї окремої аеромобільної бригади – 3-й батальйон, 7-ма рота. Був кулеметником, мав позивний «Італьянець». Пізніше бійця перевели до 122-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади.

Останній раз Володя виходив на зв’язок з рідними з нового терміналу Донецького аеропорту 19 січня 2015 року вранці. У той же день по обіді термінал обвалився…

Родичі до останнього сподівалися, що знайдуть Володю живим… 20 січня 2015 року під час масованого обстрілу 26-річний Володимир героїчно загинув… Поховали Володю Бузенка 1 грудня 2015 року на кладовищі села Великий Кучурів. 

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Вічна пам’ять, шана і слава Тобі, Володимире…

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Галина Єреміца

Категорія: АТО Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ