У Великокучурівській громаді відкрили дитячий будинок сімейного типу

Повітряні кульки і високоповажні гості – сьогодні, 30 січня 2020 року, у селі Тисовець Сторожинецького району Чернівецької області, яке входить до Великокучурівської ОТГЮ, справжнє свято.

Тут урочисто відкрили будинок сімейного типу для родини Єфременків, яка виховує 7 дітей. Віднині у цьому ошатному будинку проживатиме щаслива багатодітна родина. Подружжя Єфременків є батьками-вихователями 7-ми дітей, позбавлених батьківського піклування.

Tyre Center Сторожинець

Раніше Лілія Володимирівна та Ігор Олексійомич Єфременки жили у Хотинському районі та виховували 2-х дітей. Відтепер під їхньою опікою батьків будуть ще 5 дітей із однієї сім’ї.

«Найбільше мені сподобалася атмосфера – вона домашня. Кімнати – розкішні, теплі, тут дуже затишно. Раніше я жив у Хотині, наразі я навчаюся у Хотинському коледжі на бухгалтера. Я щасливий!», – ділиться враженнями від нового помешкання 18-річний Володимир Єфременко.

До того хлопець жив у будинку дитини. Його молодші братики і сестрички в цей час активно знайомилися з новим місцем проживання.

«Будівля дуже гарна. Мені дуже подобається розташування цього будинку – поруч дерева, чисте повітря, сам будинок облаштований так, що є кімнати і для дівчаток, і для хлопчиків, і для нас. Навіть є вітальня, де ми можемо посидіти, пограти в якісь ігри, є 2 телевізори, і постільна білизна, й іграшки. Ну просто все. І ми надзвичайно вражені цією громадою – це для нас нове, ми тут ніколи в житті не були, ми декілька разів приїжджали сюди. І ми вражені організованістю – всі допомагають, всі щось роблять, всі біжать кудись. Я дуже сильно вдячна громаді, я вдячна Голові громади, я вдячна кожній людині, яка тут працювала – це було надзвичайно!», – розповідає господиня нового будинку Лілія Володимирівна Єфременко.

«Найголовніше, на мою думку, що ми знайшли сім’ю, яка пройшла всі кола пекла і вона зараз має прекрасних 7 дітей і я сподіваюся, що ці діти будуть щасливими. Я хочу щиро подякувати всім людям, які долучилися до цієї благородної справи, і нехай Бог їм поверне сторицею!», – каже голова Великокучурівської громади Василь Тодеренчук.

І вже незабаром, за його словами, у громаді очікують відкриття ще одного будинку сімейного типу. «Дім для дитячого будинку сімейного типу у селі Тисовець Сторожинецького району придбали у 2018 році за рахунок коштів державного бюджету, його вартість – 1 393,6 тисяч гривень. Із місцевого бюджету Великокучурівської ОТГ на купівлю житла було виділено 111 тисяч гривень. За кошти Великокучурівської ОТГ, а також багатьох спонсорів, будинок обладнано меблями, технікою та іншими побутовими речами», – розповів Василь Тодеренчук.

За інформацією Чернівецької ОДА, У Чернівецькій області діє 15 дитячих будинків сімейного типу, де перебувають 99 дітей та 51 прийомна сім’я, у яких виховується 92 дітей.

Загалом, сімейними формами виховання охоплено 95% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Галина Єреміца

Категорія: Новини району Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ