Сторожинецький лісгосп долучився до туристичного проекту з Королівським водоспадом

З весною, а вона вже поруч, у сторожинецькі ліси поспішатимуть численні туристи.

На радість прихильників активного здорового відпочинку у лісфонді Банилівського лісництва ДП «Сторожинецьке ЛГ» відкрито нову туристичну локацію – «Королівський водоспад».

Сторожинецький лісгосп разом зі Сторожинецькою ОТГ, асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» та обласним молодіжним екологічним об’єднанням «Буквиця» взяв участь у реалізації міжнародного проекту «Карпатські водоспади – туристичні дистинації Карпатського регіону».

В рамках проекту лісівники упорядкували рекреаційний майданчик біля геологічної пам’ятки природи місцевого значення поблизу села Банилів-Підгірний – лісового водоспаду на скелях річки Думітріца, який по праву називають Королівським і який є туристичною принадою Карпатського Підгір’я.

Загалом у Сторожинецьких лісах багато цікавих місць, історичних, культурних, природо-заповідних пам’яток, які приваблюють туристів.

«Для тих, хто любить відпочивати у лісі, хто подорожує лісовими стежками, на території усіх лісництв нашого лісгоспу посеред мальовничих краєвидів відкрито рекреаційні куточки, – розповідає головний лісничий ДП «Сторожинецьке ЛГ» Василь Костянтинович Романюк. – Ми потурбувалися про автомобільні стоянки біля відпочинкових майданчиків, поставили столи, лавиці, альтанки. Для дітей – ігрові майданчики. Є де приготувати їжу. Окремо відведено місця для безпечного розпалювання багаття, а також для збирання сміття. Зараз в наших лісництвах триває робота з відновлення рекреаційних майданчиків перед туристичним сезоном».

Сприяють розвиткові туризму в Сторожинецькому районі і лісові дороги, збудовані силами лісгоспу.

Спеціалісти Сторожинецького лісгоспу потурбувалися також про те, щоб туристи змогли легко знайти вподобані ними лісові рекреаційні майданчики і туристичні локації. Туристичні і рекреаційні об’єкти занесені в систему координат GPS-навігації.  

Джерело: ДП «Сторожинецьке ЛГ»

Категорія: Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ