На Великдень краще бути вдома. В районі вводять рекомендації по регулюванню можливих скупчень вірян біля храмів

У зв’язку з карантинними обмеженнями, які введені на території України та Буковини, вірянам всіх конфесій рекомендують на Великдень залишатися вдома.

Оскільки механізму впливу на релігійні процеси чи обмеження у роботі храмів наразі немає, то Сторожинецькою районною комісією з питань ТЕБ та НС було розроблено рекомендації для органів місцевого самоврядування та настоятелів церков для організації можливого скупчення людей.

Зокрема, ОТГ та сільські ради разом з священниками мають визначити місця біля церков, – проїжджу частину доріг, тротуари тощо, – де мають бути нанесені зрозумілі відмітки з інтервалом 1,5 метри (кола, лінії чи інші) для розміщення Великодніх кошиків та дотримання дистанції між людьми.

Кількість місць має бути зроблена у розрахунку з потенційною кількістю людей, які таки прийдуть на Великдень до церкви, не зважаючи на рекомендації.

Така розмітка для дистанціювання показала свою ефективність при волонтерських акціях і у РДА надіються, що люди зрозуміють необхідність дистанціювання один від одного навіть у великі релігійні свята.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ