Сторожинецьке відділення Фонду соцстраху за І квартал 2020 року виплатило 3 мільйони гривень на матеріальне забезпечення та соціальні послуги

Сторожинецьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області (далі – Сторожинецьке відділення управління) здійснює свою роботу, керуючись Законами України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, у питаннях ведення бухгалтерського обліку Законами України “Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні”, Кодексом законів про працю України, Податковим кодексом України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами та розпорядженнями виконавчої дирекції Фонду, постановами правління Фонду, наказами ДКСУ. 

Tyre Center Сторожинець

Станом на 01 квітня 2020 року у Сторожинецькому відділенні управління на обліку перебувають 4733 страхувальника, із них 873 – юридичні особи та 3860 – фізичних осіб-підприємців. Відповідно до “Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України”, затвердженого постановою правління Фонду від 19.07.2018 № 12, за звітний період страхувальниками подано 206 заяв-розрахунків на суму  3078,96 тис. гривень.

На матеріальне забезпечення та соціальні послуги за І квартал 2020 року виплачено 3056,64 тис. грн, в тому числі:

  • допомога по тимчасовій непрацездатності в сумі 1445,70 тис. грн;
  • допомога по вагітності та пологах у сумі 1575,18 тис. грн;
  • оплата лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань у сумі 35,76 тис. гривень.

На оплату страхових виплат за І квартал 2020 року профінансовано 472,18 тис. грн, в тому числі:

  • щомісячні страхові виплати в разі часткової або повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого, – 419,29 тис. грн;
  • щомісячні страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, – 52,89 тис. грн;

На оплату страхових витрат на медичну та соціальну допомогу за І квартал 2020 року виплачено 0,24 тис. грн, в тому числі:

– компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та транспортне обслуговування осіб з інвалідністю – 0,24 тис. гривень.

Сторожинецьким відділенням управління відповідно до нового Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 № 39, укладено 8 договорів на реабілітаційне лікування застрахованих осіб та членів їх сімей на суму 88,94 тис. гривень.

Протягом  І кварталу 2019 року застраховані особи пройшли реабілітаційне лікування за рахунок коштів Фонду у санаторно-курортних закладах:

  • ДП «Санаторій «Моршинкурорт» ;
  • ДП «Санаторій «Збруч»;
  • ПП «Ярина» Санаторій «Конвалія».

Вибір санаторно-курортного закладу здійснювався безпосередньо застрахованими особами.

Охорона Тигр

Відповідно до профілів медичної реабілітації захворювання найбільше випадків є за такими профілями:

  • нейрореабілітація: підгострий період інсультів;
  • м’язово-скелетна реабілітація: підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті;
  • кардіо-пульмонарна реабілітація: цукровий діабет;
  • інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення.

Джерело: начальник Сторожинецького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області І. Паладій

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ