Як вибрати дюбеля для теплоізоляції?

Матеріал розміщено на правах реклами

Розглядаючи комунальні послуги з позиції економії електроенергії та збереження тепла, багато хто приходить до висновку, що утеплювати житло – це скоріше необхідність, ніж примха.

Найбільш популярною серед технологій утеплення є утеплення пінопластом. Це пов’язано з тим, що використання цієї технології не вимагає великих фінансових затрат і є найбільш ефективним.

Сам по собі пінопласт легкий матеріал, але вся система теплоізоляції, так званий “пиріг утеплення” має досить солідну вагу, враховуючи ще те, що, зазвичай, ззовні на неї наносять матеріали для прикраси фасаду будівлі.

Тому вся конструкція має мати надійне кріплення.

Саме для цього і знадобиться дюбель для пінопласту. Дюбелі необхідні і для того, щоб з часом шар утеплення не відходив від основи. Також термодюбелі використовують для запобіганню утворення “містків холоду”.

Для прикріплення пінопласту до поверхні використовують спеціальні клеєві суміші, котрі розбавляють водою. Для того, щоб розчин був однорідним, його перемішують спеціальним міксером. Після нанесення клею на лист пінопласту, його прикладають до поверхні – ось тут і можуть утворюватися “підводні каміння”, тобто “містки холоду”. Дюбеля для пінопласту з грибовидною шапкою зручні тим, що при забиванні у основу тіло дюбеля розпирається і за рахунок цього міцно утримується в таких матеріалах, як газобетон, керамблок, бетон, цегла (повнотіла чи пустотіла).

Ця стаття допоможе розібратися у тому, як правильно вибрати дюбелі для пінопласту

Вибір дюбелів

Спочатку потрібно розібратися, що таке дюбель і як він працює. Фасадний дюбель виготовляється з пластику, разом з забивним матеріалом. Забивний елемент, цвях, може бути з металу або також з пластику.

До вибору дюбелів потрібно підходити доволі серйозно, адже надійність всієї конструкції буде залежати від правильності вибору діаметру та довжини термодюбеля.

Наприклад, основа може бути пустотіла, що ускладнює встановлення кріплення. Набагато простіше проводити установку у бетонну та силікатну основу, тому що вона є монолітною. Існують також пористі основи – для них потрібно підібрати спеціальні дюбелі.

Для вирішення цієї проблеми спеціалісти розробили особливий вид дюбелів, який отримав назву “парасолька”. Завдяки широкому капелюху, таке кріплення тримає утеплювач, щільно притискаючи його до стіни. Якщо такий дюбель встановлювати у місцях з’єднання листів, то капелюх дюбеля буде утримувати декілька листів одночасно. Кріплення відрізняється довжиною пробкової частини, за рахунок чого вирішується проблема з типом основи, у яку потрібно встановити кріплення.

Довжина дюбеля для пінопласту коливається від 70 мм до 220 мм, діаметр 10 мм, розпірна частина має діаметр 30 мм. Якщо є необхідність закріпити пінопласт до монолітної основи, тобто бетону чи силікатної цегли, то для цього підійде дюбель, довжина якого 120 міліметрів. Це забезпечить надійність всієї укріпленої конструкції.

Для не щільних поверхонь можна використовувати дюбель для пінопласту, довжина якого 140 міліметрів. Це може бути газобетон і інші схожі поверхні. Для того, щоб закріпити пінопласт до порожнистих поверхонь, пустотілих матеріалів, необхідно підібрати дюбель, довжина якого буде сягати 160 міліметрів. Така довжина забезпечить контакт всіх частин та елементів стіни.

Для установки кріплення необхідно підготувати спеціальний інструмент. Це перфоратор, електрична дриль та звичайний молоток. Тепер, використовуючи елементарну формулу, – на один квадратний метр основи необхідно 5-6 дюбелів, – можна приступати до утеплення будинку.

Кріпляться дюбелі для пінопласту у шаховому порядку, обов’язково затискуючи стики та центр плити.

У інтернет-магазині ВІК БУД є великий вибір дюбелів для пінопласту https://vikbud.ua/catalog/dyubelya різної довжини та діаметру.

Категорія: На правах реклами
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ