Сторожинецький сервісний центр Пенсійного фонду роз’яснює про отримання допомоги на поховання

Отримання допомоги на поховання в умовах дії карантину, встановленого Урядом України з метою запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID-19, Сторожинецький відділ обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій  області не припиняє надавати невідкладні послуги, зокрема оформлення документів для виплати допомоги на поховання у зв’язку зі смертю пенсіонера.

Tyre Center Сторожинець

 За отриманням  допомоги на поховання може звернутися  особа, яка здійснює/здійснила поховання померлого за власні кошти у будь-який час після дати смерті. Терміну давності щодо звернення за такою допомогою не існує.

Необхідні документи:

  • заява про виплату допомоги на поховання (подається до органу Пенсійного фонду України, де перебував на обліку померлий пенсіонер);
  • паспорт заявника або інший документ, що посвідчує особу, та його копія;
  • довідка про смерть пенсіонера або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання. У разі реєстрації смерті за межами України подається свідоцтво про смерть або інший документ, що підтверджує факт смерті, виданий компетентним органом іноземної держави.

Допомога на поховання виплачується особі, яка здійснила поховання:

  • в розмірі двомісячної пенсії, яку отримував пенсіонер на момент смерті;
  • в разі смерті  пенсіонера, що отримував пенсію за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» – в розмірі тримісячної пенсії, але не менше п’ятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Важливо! Послуга надається безоплатно.

Особливу увагу звертаємо на те, що допомога на поховання не виплачується, якщо поховання пенсіонера здійснено за рахунок держави.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ