Який має бути котел опалення?

Матеріал розміщено на правах реклами

Котел опалення необхідний для обігріву приватного будинку або дачі. Особливо він актуальний в тих місцях, де немає можливості підключення до міської тепломережі. Котел опалення представлений різними видами, тому споживачі можуть вибрати відповідний під свої критерії варіант.

Котли поділяються за цільовим призначенням, способом кріплення і видом палива. На ринку опалювальне обладнання представлено одноконтурними та двоконтурними моделями, підлоговими і настінними варіантами. Залежно від споживаних ресурсів, котли діляться на газові, електричні котли, твердопаливні та рідкопаливні системи.

При виборі опалювальної системи одним з ключових критеріїв служить вид палива. На його вибір впливає доступність палива на конкретній території, вартість експлуатації та обслуговування.

Одноконтурні котли.

Моделі призначені безпосередньо для обігріву приміщення. Гаряча вода з котла подається в опалювальну систему, проходить через радіатори і знову повертається в систему, замикаючи коло. Цей вид має на увазі постійну циркуляцію води в рамках опалювальної системи, тому показує високу економічність.

Одноконтурні котли слід вибирати лише в тому випадку, коли немає необхідності в забезпеченні приміщення гарячою водою. Котли можуть працювати на різних видах палива, що робить їх універсальним опалювальним устаткуванням.

Двоконтурні котли.

Устаткування одночасно вирішує завдання забезпечення будинку теплом і гарячою водою. У систему входить два теплообмінника. Один з них являє замкнуту систему для обігріву теплом усіх приміщень, а іншого – не замкнуту, потрібну для отримання гарячої води.

Двоконтурні котли користуються великим попитом. Відстань джерела споживання гарячої води від місця розташування котла буде супроводжуватися збільшенням часу очікування. В середньому до моменту надходження гарячої води з крана потрібно чекати близько 10 секунд.

Стаціонарні котли.

Конструкції мають велику потужність і призначені для експлуатації в просторих приміщеннях. Часто такі опалювальні системи використовують для обігріву шкіл, дитячих садків та інших закладів. Система розроблена за принципом котельні, тому включає в себе всі компоненти для організації опалення.

Настінні котли.

Устаткування передбачає монтаж на стіну. Конструкція – в своєму роді спрощений варіант котельні, але значно більш компактний.

Категорія: На правах реклами
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ