Чи можна довірити отримання готового паспорту іншій особі?

Нерідко громадяни запитують у Сторожинецькому районному відділі Управління ДМС, чи можна довірити отримання готового паспортного документа іншій особі у зв’язку з неможливістю вчасно завітати до підрозділу міграційної служби.

Tyre Center Сторожинець

Відповідаємо: під час оформлення та видачі документів, що містять безконтактний електронний носій, необхідна особиста присутність заявника. Адже на етапі заповнення заяви-анкети відбувається процедура верифікації – сканування пальців, фотографування та внесення іншої цифрової інформації про особу. Під час видачі готового паспортного документа також здійснюється підтвердження особи за допомогою перевірки відбитків пальців. А отже, довірити будь-кому отримання готового документа неможливо.

Виключення складає лише паспорт громадянина України для виїзду за кордон для неповнолітніх осіб до 12 років. У таких випадках оформлення та отримання паспортного документа здійснюється за заявою батьків без процедури сканування відбитків пальців у дітей та без їхньої присутності.

Однак громадяни України, а також іноземці і особи без громадянства можуть особисто забрати виготовлений документ впродовж року від дати оформлення. У разі необхідності термін зберігання паспортного документа можна продовжити, надіславши відповідну заяву на «Приймальню електронних звернень громадян» за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/hotline.html .

Звернутися за усією необхідною інформацією щодо порядку та термінів зберігання раніше оформлених документів можна також за телефоном «Гарячої лінії» УДМС у Чернівецькій області за номером: (0372) 55-04-61.

Крім того, ви можете зателефонувати до районних структурних підрозділів УДМС у Чернівецькій області, контактна інформація про які розміщена за посиланням: https://dmsu.gov.ua/chernivtsi/pidrozdily.html 

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ