Гранітні мийки: переваги, як вибрати

Якість мийки впливає на зручність миття посуду, обробки продуктів. Сталеві і металеві вже давно зійшли з перших позицій переваг покупців. А все тому, що з’явилося багато інших матеріалів. Одне з сучасних рішень – гранітні мийки.

Мийка з каменю: натуральний або нано граніт

Натуральний граніт – дуже міцний матеріал. З нього можна зробити раковину, але для цього доведеться знайти цільний шматок породи. Далі – тривалий процес обробки. Іноді такі виготовляють з окремих частин кам’яних брил. Навіть при тому, що вони міцні, довговічні і мають респектабельний вигляд, це не саме практичне рішення. До того ж ціна виявиться дуже високою, придбати таку в звичайному магазині проблематично.

Вироби з матеріалу Nano Granit – це більш сучасний варіант. Вони містять у складі натуральний камінь (різної фракції) і полімери.

За рахунок цього ціна стає доступнішою, при цьому зовнішній вигляд так само привабливий. Є й інші переваги:

  • експлуатаційні якості. Матеріал не страждає від перепадів температури, не розтріскується і не деформується. З нього легко змивається будь-яка пляма. Для цього можна використовувати звичайні побутові засоби;
  • гігієнічність. На гладкій поверхні не затримуються жир і бруд, не накопичуються бактерії. Навіть якщо немає регулярного догляду, запахи не проникнуть вглиб, адже вона дуже тверда;
  • стійкість до ударів. Це важлива перевага, адже у гранітної мийки відсутній ризик пошкодження поверхні;
  • звукоізоляційні властивості. Як би це не звучало незвично, але шум від води, яка ллється з раковині з нержавійки, дратує багатьох людей. Подібні вироби позбавлені цього недоліку;
  • безпека. Граніт, який використовується для виготовлення, не радіоактивний;
  • різноманіття дизайну. Мийки бувають прямокутні, овальні, круглі. В асортименті велика кольорова палітра, але найбільш привабливі білі, чорні кольори та їх відтінки.

Великий вибір якісних гранітних мийок знайдете на сайті «КРАНОК» https://kranok.ua/granit-mojki – вигідні ціни та доставка по Україні.

Критерії вибору

Підбирати мийку з граніту насправді не складніше, ніж будь-яку іншу. Потрібно враховувати ряд факторів, що впливають в тому числі на експлуатацію.

Різноманіття форм

Сьогодні можна знайти моделі різної форми:

  • квадратні, прямокутні. Класичне рішення, підходить під більшість стандартних кухонних гарнітурів. Такі просто встановлювати, вони досить місткі;
  • круглі і овальні. Хоча дають трохи менше робочого простору, але їх дизайн значно цікавіше, ніж у стандартних. Але при використанні мийок такої форми простір навколо захищений погано, тому особливу увагу потрібно приділити підбору змішувача, а саме визначенню потрібної довжини та висоти виливу;
  • трапецієподібні. Це рішення нестандартне, але дозволяє зручно використовувати кут кухонного гарнітура.

У більшості випадків підбір форми залежить від відведеного для мийки місця. Якщо меблі виготовляються під замовлення, то вдасться використовувати будь-яку.

Розміри, кількість чаш, тип крила

Є великі і маленькі. У перші вміщується багато посуду, зручно мити овочі і будь-які каструлі. Вони добре виглядають в великогабаритних кухнях. Маленькі підходять для компактних приміщень. Іноді використовуються в якості додаткової чаші. Відрізняються ще й за наявністю крила – це місце, куди ставиться чистий або брудний посуд.

Форма крила буває різною і залежить від конструкції самої мийки. Може відрізнятися і розміщення елементу – з боків або тільки з одного боку. Якщо цієї частини немає, то обсяг чаші максимальний.

При підборі слід звертати увагу на наявність отвору під змішувач. У гранітній мийці зробити його самостійно буде проблематично без пошкодження цілісності конструкції.

Особливості догляду

Щоб чаша з граніту прослужила ще довше, за нею потрібно правильно доглядати. Особливих правил немає, але певні рекомендації присутні:

  • прополіскуйте після кожного використання, бажано протерти насухо;
  • не ставте на гранітну мийку занадто гарячий посуд. Є ризик, що залишаться сліди;
  • мийте кілька разів на тиждень спеціальними миючими засобами, придатними для поверхонь цього типу. Відмовтеся від абразивних мочалок, скребків, кислот.

Хоча гранітна мийка є міцною, все ж експлуатувати її потрібно акуратно. Так вона збереже свій первозданний вигляд значно довше.

Категорія: На правах реклами
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ