Сторожинецька громада до нового навчального року готова – керівник відділу освіти ОТГ Ярослав Стрілецький

Закінчились літні канікули… Сьогодні святкують День Знань по всій нашій країні. Скажіть, cкільки дітей першого вересня сядуть за шкільні парти освітніх закладів Сторожинецької міської ради та скільки з  них переступлять поріг школи вперше?

1 вересня за парти нашої громади сядуть 6173 учня та з них – 605 першокласників.

Чи все готово для нового навчального року, чи змінилися програми навчання?

До навчального процесу все  готово. На даний час проводяться тендери на закупівлю природнього газу  та паливної сировини. Що до харчування, то всі тендери вже відбулися, тому ми готові повністю всіх забезпечити харчуванням. Шкільні програми залишилася без змін, виключенням  є 4 клас. Також ми отримали повністю всі підручники, які були своєчасно доставлені до шкіл.

Перші вітання та побажання вже пролунали на святкових урочистостях.  Які прийняті рішення  щодо  запобігання ризику розповсюдження коронавірусної хвороби? Чи забезпечені всі заклад освіти всіма необхідними медичними засобами, зокрема, термометрами та антисептиками?

Всі навчальні заклади повністю забезпечені антисептиками, миючими та дезінфікуючими засобами. У нас прийнято рішення, щодо працівників, які є на роботі у закладах освіти, то вони мають бути  вакцинованими. Також є рекомендації Міністерства охорони здоров’я України, в яких зазначено, що,  якщо ми вийдемо із зеленої зони (а сьогодні наша Буковина в зеленій зоні), то буде навчання тільки там, де буде провакциновано 80% всіх працівників: як обслуговуючого персоналу так і  педагогів. Наразі вакцинація продовжується, ми над цим питанням працюємо та закликаємо всіх пройти відповідну процедуру щеплення від хвороби спричиненої COVID-19.

На сьогоднішній день у нас працює 714 вчителів, середній показник вакцинованих педагогів складає 30%

Кому дозволено вхід в навчальний заклад  та за яких умов?

До освітнього закладу, так як на сьогоднішній день ми знаходимося в карантинній зоні, можуть заходити тільки діти та вчителі відповідного закладу, також  можуть відвідувати навчальний заклад відповідні перевіряючі служби  за умов дотримання всіх нормативно санітарних вимог. Що стосується батьків, їм без особливих потреб приходити до школи не рекомендується, як виняток – вирішення важливих питань.

 Вчителі  та діти мають певний   досвід   дистанційного  навчання.  Тепер дуже багато розмов про запровадження новітніх технологій  та цифрових трансформацій в освітньому процесі. Який стан у наших закладах та  чи планується перехід на дистанційне навчання?

Новітні технології будуть і дальше розвиватися. Учні та вчителі вже набули певний досвід роботи з дистанційного навчання за комп’ютерами та телефонами через мережу Інтернет. Як результат такої роботи, п’ять шкіл Сторожинецької МТГ увійшли до  тридцятки найкращих освітніх закладів Буковини. Першість посів Опорний заклад Сторожинецький ліцей.   Також ввійшли Бобовецький НВК, Сторожинецька гімназія, Давидівська ЗОШ І-ІІІ ступенів та  Банилово-Підгірнівска гімназія. Сподіваюсь, що ми і надалі будемо удосконалювати новітні технології у навчальному процесі.

Сьогодні на  вчителя  покладено дуже багато обов’язків,  він не тільки викладач та психолог, а  ще трішечки  лікар.  Тепер вчитель повинен не тільки навчити, але й вміти зберегти  як  своє  здоров’я  так і  здоров’я   дітей.

Кожен вчитель знає що потрібно зробити у випадку, якщо дитині стане погано. Він повинен негайно повідомити медичного працівника. У нас у кожному навчальному закладі є медичний працівник , який при необхідності зв’яжеться з сімейним лікарем. У випадку екстреної ситуації негайно буде викликана медична допомога . У кожному закладі є окрема кімната, куди можна тимчасово ізолювати дитину, сподіваюся , що у нас таких випадків не буде, але ми готові і до найгіршого.

І Ваші побажання для всіх учнів, вчителів та батьків.

Хочу в першу чергу, щоб закінчилася війна, щоби ми на завжди забули про коронавірус, всім бажаю міцного здоров’я, успіхів та радості в кожній родині!

Редакція Сторожинець.Інфо вітає всіх учнів,  студентів, з новим навчальним роком! Бажаємо усім на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів.  Переконані, що ваші здібності, наполегливість стануть запорукою визначних успіхів у дорослому житті.

 З усією теплотою серця цього дня висловлюємо слова подяки за щоденну напружену, титанічну працю вчителям, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ