Готуємося до зимової відпустки: як вибрати лижний костюм

Зимові активні види відпочинку приносять масу задоволення всім, хто любить кататися на лижах чи сноуборді. Однак для цього потрібно попередньо підготуватися до такого проведення часу. Найголовніше — якісне екіпірування, зокрема лижний костюм. Купити його можна тут, в інтернет-магазині Freever, але для початку варто розібратися, на що звернути увагу при покупці.   

Правила вибору лижного костюма

Костюм може бути виконаний у вигляді штанів та куртки чи комбінезону. До верхнього шару екіпіровки висуваються серйозні вимоги – вона повинна добре захищати від вітру, води та пропускати пари. Тут найважливішим показником буде мембрана та її водонепроникність: 

  • до 3000 мм – підходить для малоактивних лижників; 
  • до 5000 мм – зможе захистити від легкого снігопаду чи дощу; 
  • до 10 000 мм – підходить всім активним лижникам, які воліють весь зимовий сезон проводити у горах; 
  • від 10 000 мм – варіант для професійних спортсменів. 

Утеплювач завжди синтетичний, тут не варто гнатися за занадто високими показниками. Наприклад, теплий костюм рекомендований тільки у випадках, якщо ви збираєтеся кататися в особливо холодних районах. В іншому досить середніх значень, адже не забувайте, що крім костюма на вас має бути одягнена ще термобілизна. 

На які параметри потрібно звернути увагу

Для комфортної їзди блискавки і шви необхідно обробити спеціальними клеями, які запобігають проникненню води всередину. Враховуйте, що брати із собою сумку або будь-яку іншу тару для зберігання потрібних дрібниць – сумнівна ідея, тому без кишень не обійтись. Капюшон теж стане в нагоді, оскільки він виступає додатковим захистом від вітру та опадів. 

Ви можете взяти в оренду лижі, але на покупці костюма краще не заощаджувати. Одна інвестиція варта того, щоб багато років кататися на лижах з максимальним комфортом. Підібрати собі відповідний одяг для активного проведення часу взимку можна в інтернет-магазині Freever.    

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ