Антикорупційний суд вперше розгляне питання конфіскації активів російського олігарха Євтушенкова

31 серпня о 11:15 Вищий антикорупційний суд (ВАКС) розпочне розгляд справи щодо конфіскації активів російського олігарха Володимира Євтушенкова. Ця справа є результатом першого позову Мінюсту до ВАКСу після прийняття Закону, який дозволяє конфісковувати майно юридичних та фізичних осіб причетних до збройної агресії рф, пише пише Центр протидії копупції (ЦПК).

За законом ВАКС має розглянути заяву протягом 10 днів, справу розглядатимуть судді Катерина Широка, Ольга Саландяк та Сергій Мойсак. За результатами розгляду ВАКС може ухвалити рішення про стягнення активів або про відмову у задоволенні позову.

Якщо суд задовольнить позов, Євтушенков з адвокатами матимуть 5 днів для подачі скарги до Апеляційної палати ВАКС. Апеляція повинна буде розглянути скаргу протягом 5 днів Тобто загальний час на подачу апеляції та розгляд складатиме 10 днів. Рішення АП ВАКС є фінальним і вже не може оскаржуватись.

Володимир Євтушенков – один із найбагатших громадян росії, на 2021 рік його статки складали 3,4 мільярда доларів. Один з його основних капіталів – АФК “Система”. Вона володіє концерном “РТІ Системи”, що входить до найбільших оборонних компаній світу, розробляючи для російського озброєння системи управління та зв’язку, радіотехнічне обладнання. Такі, як стаціонарні радіолокаційні станції “Воронеж”, які призначені для виявлення та супроводження балістичних і крилатих ракет та інших аеродинамічних об’єктів.

За даними видання “НВ”​, він міг бути одним із посередників, який зводив Януковича після втечі у рф із тими, хто був зацікавлений у початку бойових дій на Донбасі у 2014 році.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ