Сьогодні — День пам’яті захисників України, які загинули за Незалежність

Дата приурочена до дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року, дня найбільших втрат української армії на Донбасі


29 серпня вшановується День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

24 серпня 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про затвердження пам’ятного дня задля вшанування героїв, загиблих під час Іловайської трагедії.
У Генштабі ЗСУ зауважили, що насправді кожного дня ми маємо згадувати про ціну, яку заплатив і продовжує платити наш народ за свою свободу.
 
Дату 29 серпня було обрано невипадково, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат. У 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. 
Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний наголосив, що насправді кожного дня маємо згадувати про ціну, яку заплатив і продовжує платити наш народ за свою свободу.

“Не існує правильних слів чи слушних моментів, коли йдеться про втрати. Бо це зламані долі конкретних людей, які для своїх рідних були цілим Всесвітом.
На жаль, герої вмирають. Вони здобувають вічне життя і вічну славу, залишаються нашим духовним орієнтиром і прикладом для прийдешніх поколінь українців. Але їх більше немає для тих, кому вони потрібні живі.
Схиляю голову і розділяю разом із близькими та рідними біль непоправної втрати. Дякую за найбільшу жертву, свідомо віддану своїй державі. Так твориться історія і формується нація, якими захоплюватиметься світ.
Обіцяю, жодна жертва не стане марною – ми продовжуватимемо боротьбу до нашої Перемоги.
Стоїмо зі щитом. Пам’ятаємо всіх, хто на щитах.
Вічна пам’ять Героям!”, – наголошує Валерій Залужний.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ