Черги фур на кордоні: Митниця нарешті отримала необхідні 115 мільйонів гривень на добудову пунктів пропусків на Буковині

Митниця нарешті отримала необхідні 115 мільйонів гривень на будівництво пунктів пропусків на Буковині у Дяківцях і Красноїльську.

Про це molbuk.ua розповів начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

За його словами, щойно завершаться роботи на пунктах пропуску “Дяківці” та “Красноїльськ”, їх відразу запустять у тестовому режимі.

“Роботи на цих контрольно-пропускних пунктах відновили. Для цього нарешті з резервного фонду держбюджету митній службі виділили 115 мільйонів. Це гроші, згідно з постановою Кабміну від 2 серпня 2022 року. Кошти вже на рахунках митниці. Тож рухаємося у напрямку відкриття пунктів пропуску “Дяківці” та “Красноїльськ”. Щойно завершать роботи на них, одразу ж запустимо їх у тестовому режимі. Наразі до контрольно-пропускного пункту “Красноїльськ” доробляють дорогу, а у “Дяківцях” триває активна фаза будівельних робіт”, – розповів начальник ОВА.

Черги фур до КПП Порубне вже сягають Чернівців. Фото МБ.

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк у коментарі МБ пов’язав великі черги до “Порубного” із малою пропускною здатністю цього КПП.

За словами начальника ОВА, проблему великих черг на пункті пропуску “Порубне” вирішать найближчим часом.

“Великі черги до “Порубного” – це результат відносно малої пропускної здатності цього КПП. Як із нашого боку, так і з боку Румунії обмежені ресурси у цьому плані. Також через активну роботу аграрного сектору, нові контракти, потік фур тут збільшується, тому маємо таку ситуацію. Цю проблему може розв’язати відкриття двох контрольно-пропускних пунктів – “Дяківці” та “Красноїльськ”. Над цим наразі активно працюємо”, – розповів Запаранюк.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ