Начальник Чернівецької ОВА Запаранюк нарешті звільнив чотирьох заступників: Ковалюка, Ісопенко, Мунтяна та Данищука

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк підписав розпорядження про звільнення чотирьох заступників. Зробив це 24 серпня після отримання погодження.

Про це Суспільному повідомили у пресслужбі обласної військової адміністрації.

25 серпня останній робочий день у першого заступника Богдана Ковалюка, а також заступників Ірини Ісопенко, Артура Мунтяна, Дмитра Данищука. Ще один заступник Роман Скигар наразі продовжує виконувати посадові обов’язки. Цих посадовців за погодженням Кабміну призначав попередній очільник ОВА Сергій Осачук.

23 серпня Кабмін погодив призначення Альони Атаманюк на посаду першої заступниці голови Чернівецької обласної державної адміністрації. Вона є співробітницею центрального офісу “Ощадбанку”. Також Запаранюк повідомляв, що процедуру погодження на посаду заступника проходить Олександр Янков. Він є співробітником київського офісу Ощадбанку.

Що відомо про звільнених заступників:

Перший заступник голови адміністрації Богдан Ковалюк є ексдепутатом Чернівецької міської ради, на посаді першого заступника курував програму “Велике Будівництво” в області. За програмою звели або реконструювали приймальні відділення, школи та садки, стадіони, пише Суспільне.

Богдан Ковалюк: перший на вихід

Частину шкіл, які будували за програмою “Велике будівництво”, не встигли завершити вчасно. Зокрема, торік в Рідківцях навчальний рік розпочали не у новозбудованій школі, а у сторічній садибі. Нині п’ять шкіл добудовані та використовуються.

Також за програмою “Великого будівництва” в Чернівцях зводили флагшток. Це було ініціативою президента в обласних центрах. Ковалюк курував будівництво. 50-метровий флагшток та оглядовий майданчик вартував понад 12 мільйонів гривень. З них п’ять мільйонів — гроші обласного бюджету. Ще понад 4 мільйони виділили з державного бюджету. У Чернівцях флагшток і прапор встановили вчасно, однак через недофінансування не завершили облаштування території.

Ірина Ісопенко до призначення на посаду заступниці виконувала обов’язки директора департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА. До цього вона була заступницею директора департаменту.

Ірина Ісопенко

Артур Мунтян координує питання агросектору та екології. 6 червня йому обрали запобіжний захід та відсторонили від посади. Його підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги, а саме — швидких з Італії, які він зі співучасниками нібито використовував для надання платних послуг. Сам Мунтян говорить, що винним себе не вважає.

Артур Мунтян

Роман Скигар (справа на фото) відповідає за напрям цифрової трансформації. Раніше був підприємцем та колишнім директором телеканалу “Чернівецький промінь”. Поки залишився виконувати обов’язки заступника. (Очевидно, до того часу, поки Запарнюк шукає на цю посаду відповідну свою людину – БукІнфо).

Дмитро Данищук — заступник з оборонних питань, є військовим.

Дмитро Данищук. Фото Za

11 липня президент Володимир Зеленський призначив головою Чернівецької ОДА банкіра Руслана Запаранюка. До цього Запаранюк був керівником обласної філії “Ощадбанку”.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ