У кількох школах Буковини почали роботу вихователі безпеки

У чотирьох школах Чернівецької області запрацювали вихователі безпеки. Це люди, які пройшли навчання та мають протидіяти булінгу і правопорушенням у закладах.

Про це повідомили на сайті управління нацполіції області, пише Суспільне.

Вихователі безпеки будуть у Чернівецькій школі №30, ліцеї №4 та у двох школах Кельменецької громади. Згодом планують, що у кожній школі буде вихователь безпеки.

У коментарі Суспільному в.о директора школи №30 Ірина Скрипник сказала, що вихователь безпеки працюватиме на перервах та після уроків. Він буде спілкуватися з дітьми та вчителями, моніторити емоційний стан учнів.

Вихователь говоритиме з дітьми про правопорушення, охорону праці, булінг, кібербулінг, конфлікти між учнями.

Проєкт «Вихователь безпеки», ініційований Нацполіцією України, має на меті вдосконалити взаємодію всіх сторін: правоохоронців, освітян, громади та батьків заради безпеки учнів.

Ми будемо залучати усіх учасників процесу. Зі свого боку учні повинні розуміти значення вчинку та відповідальності за нього і ми разом маємо прийти до спільної думки, вміти комунікувати у ланцюжку: поліцейські, педагоги, учні, батьки. Освітяни є тим містком, який з’єднують усіх. Я очікую розуміння від усіх. Вихователь безпеки – омбудсмен, який буде отримувати, опрацьовувати інформацію та належно реагувати на неї, – каже директор Чернівецького багатопрофільного ліцею №4 Анжела Починок.

У перспективі вихователі безпеки з’являться в кожному закладі освіти на території Буковини. Адже усі навчальні заклади повинні бути безпечними, а учні у ньому – захищеними.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ