Чернівці замість Москви. У Дюссельдорфі замінили таблички про партнерство між містами

У німецькому місті Дюссельдорф прибрали таблички про партнерство з Москвою. На нових вказали Чернівці, які стали містом-побратимом 1 вересня.

Фото заміненої таблиці на сторінці у Facebook опублікував директор департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування міськради Чернівців Сергій Бостан, пише Суспільне.

Також встановили бюст німецько-австрійській поетесі єврейського походження Розі Ауслендер, яка народилася у Чернівцях та жила у Дюссельдорфі.

1 вересня міста підписали угоду про побратимство – для цього до Чернівців прибув мер Дюссельдорфа Стефан Келлер. Побратимство з Москвою припинили за кілька днів після того, як Росія вторглася в Україну.

Дюссельдорф надає Чернівцям гуманітарну допомогу для вимушених переселенців та вживану техніку для комунальних підприємств.

Що відомо

  • Дюссельдорф — одне з сучасних та економічно розвинених міст Німеччини, розташоване на заході країни. Також є одним із найважливіших транспортних центрів Німеччини, що володіє одним з найбільших аеропортів і вокзалів в країні.
  • Міста-побратими — два міста, між якими встановлено постійні дружні зв’язки для взаємного ознайомлення з життям, історією та культурою, для досягнення кращого взаєморозуміння, зміцнення співпраці та дружби між їхнім населенням.
  • Чернівці мають такі міста-побратими: Солт Лейк Сіті (США), Саскатун (Канада), Конін (Польща), Сучава (Румунія), Ясси (Румунія), Тімішоара (Румунія), Назарет Ілліт (Ізраїль), Клагенфурт (Австрія), Бєльці (Республіка Молдова) та Мангайм (Німеччина).
Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ