Фестиваль анімації та психологічне кіно: що покаже Центр Миколайчука в новому сезоні

Нова очільниця Центру Миколайчука анонсувала фестиваль авторської анімації «LINOLEUM» та кінофорум з чернівецькими підприємцями та політиками.

Сьогодні, 6 вересня, у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука презентували плани на новий сезон.

Обов’язки колишнього директора закладу Івана Бутняка виконуватиме Тетяна Д’яченко.

За її словами, цього місяця команда зосередилася на показах психологічного кіно:

«Ми хочемо, щоб осінню депресію люди могли долати завдяки нашому кіноаналізу», – каже пані Тетяна.

Також Центр Миколайчука розпочинає проєкт з Держкіно, який дає можливість безкоштовно показати всім охочим українські стрічки. Їх можна буде переглянути щочетверга:

«Ми вибрали чотири фільми на вересень. Розпочинаємо зі складних фільмів – у четвер буде показ “Кіборгів”. І до кінця вересня хочемо перейти на більш “лайтовий” варіант, щоб дати людям підготуватися до святкування Дня міста, Всесвітнього дня музики, тому закінчуємо “Гуцулкою Ксенею”», – розповідає Тетяна Д’яченко.

Цього місяця Центр Миколайчука спільно з благодійними фондами та громадськими організаціями  реалізують проєкт «Тепла осінь». Передусім він буде спрямований на підлітків, які вимушено покинули домівки.

Також Тетяна Д’яченко анонсувала новий фестиваль «LINOLEUM». Це найбільший показ авторської анімації в Україні. Він відбудеться 17-18 вересня, вхід безкоштовний.

Наразі команда Центру Миколайчука та Мистецький штаб з продюсером і сценаристом Олексієм Гладушевським планують розповісти чернівецьким політикам та бізнесменам, що кіноіндустрія у Чернівцях є перспективною і створить багато робочих місць:

«Дуже хочемо, щоб нам усе вдалося і вже в жовтні ми провели кінофорум. Там візьмуть участь чернівецькі підприємці та політики, які вже будуть точно розуміти, що нам потрібне кіно, і будуть готові на якісь кроки, щоб полегшити зйомки на Буковині. І так само ми хочемо донести інформацію до найвідоміших продюсерських центрів, аби вони були зацікавлені приїхати саме до нас… Ми зараз є тією локацією, більш-менш безпечною, де можна знімати художнє кіно», – розповідає Тетяна Д’яченко.

До команди Центру Миколайчука долучилася Софія Кротова. Вона переїхала з Києва, де керувала молодіжною творчою організацією «Двіжарт». У Чернівцях Софія – п’ятий місяць:

«Дуже сильно надихає атмосфера міста. Я дуже багато раніше чула про буковинських музикантів та митців. Слово «Буковина» – це було щось таке надзвичайно українське та надзвичайно музичне. І я думаю, це прекрасний поворот долі, що я сьогодні тут та можу вкласти частку свого ресурсу та бачення майбутнього Центру Миколайчука».

Софія очолить культурний простір «Ivan Hub». Серед напрямків роботи – творчі вечори та лекції на мистецькі теми.

Начальниця управління культури Чернівецької міськради Юлія Сафтенко каже, що конкурс на посаду керівника Центру Миколайчука оголосять одразу після закінчення воєнного стану.

Фото Ігоря Константинюка

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ