По Харкову завдали 5 ракетних ударів та обстріляли Дніпропотровщину. ЗСУ у відповідь – понад 30 ударів: головне за ніч

Упродовж 7 вересня окупанти завдали понад 10 ракетних та 22 авіаудари по об’єктах в Україні.

Фото з телеграму Валентина Резніченка

За минулу добу російські війська завдали п’ять ракетних ударів по Харкову, а також обстріляли райони. В області постраждали 8 цивільних, а також пошкоджено об‘єкт критичної інфраструктури та виробничі приміщення. Про це повідомляє голова Харківської ОВА  Олег Синєгубов.

«За добу росіяни завдали 5 ракетних ударів по інфраструктурі Харкова. Після півночі окупанти вдарили по Холодногірському та Салтівському районах міста. Попередньо – знову застосували ракети комплексу С-300», – зазначив Синєгубов. 

В області завдавали ударів по Харківському, Ізюмському, Чугуївському, Богодухівському районах.

За його словами, від кількох ударів окупантів постраждали двоє жінок у Дергачівській громаді Харківського району. Їх госпіталізували із вибуховими та осколковими пораненнями. Пошкоджено приватні будинки та господарчі споруди, виникли пожежі.

Цієї доби медики госпіталізували двох людей у Чугуївському районі, ще одного – в Харківському, трьох – в Ізюмському, серед них дитина двох років. Стан постраждалих – середній.

«Військові Збройних Сил України успішно відбили атаки росіян в районах населених пунктів Питомник, Григорівка та Руські Тишки. Також відбили наступи окупантів в районі села Дібрівне,  Барвінківської громади. На всіх напрямках ЗСУ тримають позиції», — зазначив Синєгубов.

На Дніпропетровщині уночі проти 8 вересня російські війська чотири рази обстріляли з артилерійських систем Нікопольський район області, в самому Нікополі є пошкоджені об’єкти.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Ніч знову з тривог та обстрілів… росіяни чотири рази направляли свої “Гради” та важку артилерію на Нікопольський район. Попередньо, ніхто не постраждав», — зазначив він.

За словами Резніченка, окупанти обстріляли тричі Марганецьку громаду Нікопольського району. Пошкоджено підприємство. На місці працюють фахівці. Масштаби руйнацій у громаді з’ясовуються.

У Нікополі понівечено 11 приватних будинків та господарські споруди біля них, декілька панелей сонячної електростанції, місцева гімназія. Крім того, обірвалася лінія електропередач.

Фото з телеграму Валентина Резніченка

За повідомлення Генштабу ЗСУ упродовж 7 вересня окупанти завдали понад 10 ракетних та 22 авіаудари по об’єктах в Україні. Як наслідок, постраждала інфраструктура в Харкові, Циркунах, Великих Проходах, Слов’янську, Сіверську, Краматорську та ще 24 населених пунктах. По всій лінії фронту росіяни використовують міномети, реактивну та ствольну артилерії.

Натомість українські військові продовжують утримувати займані позиці та не допускають просування ворога. Сили оборони успішно відбили атаки окупантів у районах Костянтинівки, Дібрівного, Григорівки, Зайцевого, Майорська, Миколаївки Другої, Первомайського та Кам’янки.

А ще українська авіація завдала понад 30 ударів по опорних пунктах та місцях зосередження російських солдатів та їхньої техніки. Підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках знищили два літаки Су-25, два гелікоптери (Ка-52 та Мі-24) та п’ять безпілотників.

Ракетні війська та артилерія продовжують контрбатарейну боротьбу, зокрема за 7 вересня вони уразили командний пункт, склад паливно-мастильних матеріалів, скупчення живої сили, озброєння та військову техніку противника.

На півдні ЗСУ знищили 108 росіян, їхні «Гради» та танки. Зокрема на південному фронті Збройні сили України протягом 7 вересня завдали 13 ударів по логістичних і управлінських об’єктах російських військ. Українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 370 вогневих завдань.

Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь».

російсько-окупаційні війська на півдні країни втратили: 5 танків; три реактивні системи залпового вогню «Град»; 15 одиниць автобронетехніки; 10 гаубиць та гармат важкої артилерії; міномет калібру 120 мм міномет; дві пускові установки С-400; радіолокатор наведення до С-300; два склади боєприпасів в Миколаївському районі.

 

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ