Apple iPhone 14 зможе надіслати сигнал SOS через супутник

iPhone 14 виглядає ідентично iPhone 13, але є нова 6,7-дюймова модель під назвою iPhone 14 Plus та iPhone 14 Pro Max. Покращення включають 6 ГБ оперативної пам’яті, 5-ядерний графічний процесор, Bluetooth 5.3 і численні оновлення камери. Основні особливості моделей, зокрема Айфон 14 Про Макс:

● Дисплеї з діагоналлю 6,1 і 6,7 дюймів
● Екстрений SOS через супутник
● Порт Lightning і виїмка залишаються
● Немає лотка для SIM-карти в Сполучених Штатах
● Процесор A15 із 5-ядерним графічним процесором. У Про Макс – процесор А16 Bionic.

Функції iPhone 14

Apple продовжила підхід до надання однакових наборів функцій для моделей одного класу пристроїв. Тому для більшого iPhone 14 Plus немає ексклюзивних функцій, окрім розміру дисплея та часу автономної роботи.

Зверніть увагу, що в цьому поколінні немає iPhone mini. 5,4-дюймовий дисплей було виключено на користь більшої 6,7-дюймової моделі, нібито через відсутність попиту на менші iPhone .

Як і iPhone 13, дисплеї підтримують HDR, True Tone і мають колірну гамму P3. OLED пропонує коефіцієнт контрастності 2 мільйони до 1 і яскравість 800 ніт за нормального використання.

Єдиною помітною зміною дизайну є відсутність лотка для SIM-карти в американській версії пристроїв. Apple повністю підтримала e-SIM, тож користувачам більше не доведеться турбуватися про фізичні картки.

iPhone 14 Pro дійсно втратила звичний “чубчик”. Замість нього компоненти системи Face ID розмістилися у довгастому вирізі на дисплеї, а фронтальна камера – у круглому отворі. Візуально вони об’єднані в один довгастий виріз під назвою Dynamic Island, який може змінювати форму та адаптуватися залежно від додатків та повідомлень.

Камера

Apple оновила нещодавно основну камеру, яка раніше називалася ширококутною камерою, додавши більший датчик на 12 МП із ширшою діафрагмою f/1,5. Це забезпечує кращу якість фотографій і швидшу роботу в умовах слабкого освітлення. Apple зафіксувала це на 49% покращення в умовах слабкого освітлення.

Селфі-камера вдосконалена завдяки діафрагмі f/1.9 і автофокусу. У поєднанні з датчиками глибини, які використовуються для ідентифікації обличчя, селфі-камера може швидше робити кращі фотографії.

Крім того, вдосконалення чіпсета дозволяють записувати 4K у режимі Cinematic. Користувачі можуть встановити 30 кадрів/с або 24 кадри/с і отримати переваги кращої продуктивності камери.

Оновлений блок камер iPhone Pro Max отримав 48-мегапіксельний основний сенсор, який дозволяє об’єднувати 4 сусідні пікселі в один більший. Це дозволяє покращити якість знімання за умов слабкого освітлення. Сенсор доповнений оптичною стабілізацією зображення та об’єктивом з діафрагмою f/1,78 та фокусною відстанню 24 мм.

Екстрений SOS через супутник

Apple розробила спеціальні антени та обладнання, щоб новітні iPhone могли підключатися до супутника Землі без гігантського антенного модуля. Ця система призначена в першу чергу для надзвичайних ситуацій.

Перебуваючи під відкритим небом або під деревами, користувач може активувати екстрений сигнал SOS через супутник. Пристрій проведе користувача через підказки, щоб забезпечити передачу даних, водночас деталізуючи повідомлення.

Ціни та випуск iPhone 14

Обидві моделі доступні в синьому, фіолетовому, нічному, зоряному та червоному кольорі. Внутрішня пам’ять сягає 1 Тб.

Apple почала приймати попередні замовлення 9 вересня. Ціна iPhone 14 Pro стартує з позначки $999, а за iPhone 14 Pro Max доведеться заплатити від $1099.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ